Обновена детска площадка ще радва най-малките жители на Костинброд

1720 преглеждания

Площадката е изградена на мястото на стара и опасна детска площадка

Обновена детска площадка бе открита днес пред поликлиниката в град Костинброд. Реновирането й е благодарение на фирма дарител заедно с общинска администрация Костинброд.

Площадката е изградена на мястото на стара и опасна детска площадка. Кътът за деца има положена ударопоглъщаща настилка, а съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност. Нова ограда заобикаля площадката, а люлките, пързалката и пясъчника ще радват и забавляват децата дошли с родителите си да пазаруват в близкия магазин или да посетят своя личен лекар, центъра за социална рехабилитация и интеграция или Български младежки Червен кръст, намиращи се в поликлиниката в град Костинброд.

На откриването бяха споменати и изграждането на изкуствени неравности на улица „Йордан Йовков“. Изкуствените неравности и детската площадка са дарение от верига магазини „Т Маркет“ и бяха открити  заедно с първия новопостроен магазин в град Костинброд.

Поликлиниката вече е заобиколена с благоприятна градска среда.

Нов тротоар, изкуствени неравности в локалното на ул. Ломско шосе“, осветление и озеленяване на ул.“Йордан Йовков“ вече придават нов облик и нов център на град Костинброд.

На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд,  д-р Атанас Тенев - председател на ОбС- Костинброд, г-н Едвинас Волкас - главният изпълнителен директор на "Максима България" и др. представители на веригата магазини „Т Маркет“.

EspressoNews