Конкурс за предмети от отпадъчни материали и конкурс за есе ще предизвикат таланта на децата от община Сливница

7135 преглеждания

До 27 ноември е срокът за участие

Община Сливница и „Екоколект“ АД организират два конкурса, с които ще предизвикат творческите умения на учениците от училищата на територията на общината.

В конкурс за изработване на предмети от екологични (рециклирани) и/или отпадъчни материали могат да покажат своята сръчност и въображение всички деца от II-VII клас, а предизвикателството пред което учениците от VIII-XII клас ще се изправят е конкурс за есе на тема: „Моята визия за зелена Сливница“. 

До 27 ноември е срокът, в който всички участници могат да представят своите творби, в сградата на община Сливница, стая 314.

На гърба на всяко произведение, участниците в конкурса за изработване на предмети от отпадъчни материали е необходимо да посочат трите имена, възраст, клас и учебно заведение.

Есетата на учениците трябва да бъдат написани на компютър, формат А 4, шрифт Times New Roman, размер 12, редова разредка „единична“. Творбите се предават в непрозрачен запечатан плик, в  който е поставен малък плик с данните на участника.

Предметите и есетата ще бъдат оценени от Комисия, съставена от представители на „Екоколект“ АД и община Сливница, а победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на 1 декември 2017 г. в сградата на общината.

Очила за виртуална реалност ще получи победителя в конкурса за изработване на предмети от екологични (рециклирани) и/или отпадъчни материали, а призьорът в конкурса за есе ще спечели електронен четец. Всички участници ще получат грамоти и поощрителни награди, информират организаторите.

Номинираните конкурсни творби ще бъдат публикувани на официалните интернет страници на община Сливница и „Екоколект“ АД. Повече информация можете да получите на тел. 02/ 971 13 47 или на сайта: www.ecocollect.bg.

EspressoNews