Започна ремонтът на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ по програма „Региони в растеж 2014-220 г.“

2015 преглеждания

Реализацията на проекта ще продължи до 2019 г.

С водосвет за здраве и благополучие и официална церемония, община Костинброд даде старт на проекта за подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. Събитието се проведе на 13.11.2017 г., в сградата на гимназията в Костинброд.

На церемония присъстваха г-жа Таня Михайлова - зам.-министър на образованието и науката, г-н Васил Цветков – Народен представител от София област, г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-жа Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието - София област, г-н Янко Шумков – изпълнителен директор на фирмата изпълнител, инж. Валентин Чавдарски – изпълнител на фирмата за доставка и монтаж на оборудване, г-н Сава Тачев – строителен надзор по проекта, г-н Александър Милушев- директор на производствения завод на „Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“,  г-н Любен Кънчев, инж. Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова -зам.кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС- Костинброд, домакинът -  г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, представители от „Държавен фонд земеделие“, директори на центрове, кметове на кметства,  служители от общинската администрация и граждани.

„В предходната година работихме много с ръководството на „Св. Георги Победоносец“. Желанието ни е в дългосрочен план професионалната гимназия да има не само деца от общината или областта, а от цяла България. Това което ще направим като община е да създадем едни стабилен гръбнак на училището, да създадем основата, а душата и сърцето ще е от страна на преподавателите на ПГВМСС. Факт е вече, че „Св. Георги Победоносец“ е част от община Костинброд, благодарение на държавната политика, областната администрация и Министерството на земеделието. Съпричастността и на Общински съвет – Костинброд  ще гарантира партньорство и последователност в съвместната работа при вземането на решения и контрола по изпълнението на  планове и проекти, свързани с оптимизирането на проекта.“ , подчерта г-н Трайко Младенов в своето приветствие към гостите на събитието.

„Скъпи учители, скъпи ученици, наш приоритет както на местната, така и на централната власт, е да работите в добри условия, да учите, да споделяте радостите си, приоритетите си, професионалното си развитие  в една по-добра среда.“, каза г-жа Михайлова.

След приветствието и от г-н Светослав Иванов – директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ всички официални гости се отправиха към третия етаж на професионалната гимназия, където се състоя „Първа копка“ и старт на строителните дейности в училището. В стая, подготвена за ремонт, г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, заедно с г-жа Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, г-н Васил Цветков – Народен представител в 44-то Народно събрание и г-н Янко Шумков – изпълнителен директор на фирмата изпълнител, боядисаха една от стените в бъдеща класна стая.

Проект: „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ се реализира в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Региони в растеж 2014-220 г.“. Общата му стойност е  1 299 998.56 лв. и ще се реализира за период от 30 месеца. Проектът се изпълнява от община Костинброд, с ръководител  г-н Веселин Клянев-гл.архитект, координатор по проекта г-жа Ирина Донева- началник отдел „Устройство на територията“, на община Костинброд  и счетоводител  г-жа Лора Емануилова-мл. експерт „Счетоводител“. Основната цел на проекта е:

- Подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред  учениците чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение;

- Осигуряване на възможност за целодневна организация на учебния процес чрез подобряване на инфраструктурата, места за обучение, спорт и отдих, както и осигуряване на помещения за извънкласни занимания;

- Предоставяне на съвременни условия в образователната инфраструктура, което да допринесе за намаляване процента на преждевременно напусналите сферата на образованието за тяхната професионална реализация.

EspressoNews