На специална церемония отличиха „Новатори в образованието“ 2017

1386 преглеждания

Вижте кои са големите победители

На 8-ми ноември в литературен клуб „Перото“ – НДК се състоя официална церемония, на която бяха обявени победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ 2017, в която участваха над 50 проекта в сферата на образованието. Организатор на класацията тази година е ERP Academy, а EspressoNews бе сред медийните партньори. Амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения, както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

Тази година участниците в класацията „Новатори в образованието“ бяха разделени в пет категории, които бяха оценявани от жури, като беше определена и категория „Награда на публиката“, в която всеки желаещ имаше възможност да гласува за своите фаворити. Събитието започна с представяне на „Новатори в образованието“ от водещия Недко Минков, както и обръщение към участниците и гостите от доц. д-р Наталия Футекова – председател на журито на класацията „Новатори в образованието“ 2017 и основател на образователната организация ERP Academy.

Големите победители в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ са Станимира Христова с проекта „Learning English is Fun!“, образователната платформа Daskal.eu, проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”, СофтУни и Хакатон – Бургас. Наградата на публиката бе безапелационно спечелена от Ангел Ангелов – преподавател по информационни технологии в СУ "Сава Доброплодни" – Шумен, а специалната награда на Мусала Софт получи проект „Енвижън”. Победителите бяха отличени от доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy, Ия Петкова – ръководител на направление „Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност“ на НДК, Огнян Траянов – председател на управителния съвет на БАИТ, Надя Маринова - управляващ мениджър и съосновател на b2b Media, Цвети Георгиева – пиар и радиоводещ в радио Fresh!, Десислава Василева – пиар и медиен експерт, Велислав Русев - главен редактор на сп. Бизнес клуб, Даниел Димитров -  издател на сп. Бизнес лейди и сп. България бизнес ревю, проф. Сотир Сотиров - от името на Индустриален и логистичен парк – Бургас и Надя Гогова – управляващ партньор на сп. ENTERPRISE.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“ има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Класиране на участниците по категории:

Категория „Деца“:

  1. Стамена Христова, Learning English is Fun!
  2. Кубче „Трансформърс“ – Виолета Панайотова и Катя Ганчева
  3. Петя Данева, “Академия на знанието” във Варна

Категория „Училища“:

  1. Daskal.eu
  2. Голямото приключение “ОТ МЕН ЗАВИСИ” и Емилиян Кадийски – Враца Софтуер Общество
  3. Станимира Христова – “Местенцето” и “Игрици.БГ”

Категория „Университети“:

  1. Проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”, проект на Фондация „Заедно в час“, Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”
  2. Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
  3. Магистърска програма „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“

Категория „Обучения“:

  1. СофтУни
  2. Дарин Маджаров, Уча.се
  3. Университет за деца и Академия Телерик

Категория „Благотворителност“:

  1. Хакатон – Бургас
  2. Благотворителна инициатива „Бъдители“
  3. LoveGuide

Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg


„Новатори в образованието“ 2017 се осъществява със съдействието на ERP Academy, ERP.BG и AVS Agency. Партньори на класацията са Национален дворец на културата (НДК), Литературен клуб „Перото“, Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Мусала Софт, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди, сп. Enterprise, Uchi.bg, B2bmedia.bg, Pixelmedia.bg, Uspelite.bg, HiLife, Espressonews.bg и Vibes.bg.