Благотворителна инициатива „Бъдители“ получи отличие за „Новатори в образованието“

1134 преглеждания

Класацията търси добрия пример в българското образование

Благотворителна инициатива „Бъдители“, която има за цел да вдъхнови и мотивира младите хора чрез личен пример, се класира на второ място в категория „Благотворителност“ в националната класация „Новатори в образованието“ 2017, в която участваха над 50 проекта. Наградата им бе връчена от Десислава Василева - управляващ директор на Idea Advertising & PR, която бе член на журито на "Новатори в образованието 2017". Официалната церемония по награждаването на "Новатори в образованието 2017" се състоя на 8-ми ноември в литературен клуб „Перото“ – НДК. Амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения, както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

Благотворителна инициатива „Бъдители“ обединява успешни личности с различни професии, които искат да дадат добавена стойност на обществото като споделят полезния си опит с младите хора в България. Те обичат работата си и не спестяват ноу-хау в изцяло безплатните лекции, на които присъстват ученици и студенти от различни възрасти. Според тях мотивацията идва от личния пример, а вдъхновението е от енергията, която излъчват докато говорят за любимата професия.

„Бъдител“ е дума, която няма да намерите в речника, защото не съществува. Или поне доскоро. Тя е измислена от Биляна Панталеева, когато обмисля как да се казва благотворителната организация, с която иска да помогне на младите хора да сбъдват мечтите си, да откриват себе си и призванието си. Като професионалист в сферата на човешките ресурси и по-конкретно обучител по меки умения (Soft Skills), Биляна Панталеева забелязва огромната нужда от личностно развитие и професионално ориентиране още от ранна възраст. Така преди две години създава инициатива “Бъдители”, като тя е напълно благотворителна и представя разчупени и иновативни лекции на различни професионалисти, които споделят за пътя, изминат от училище до това, което са сега.

Според лекторите в благотворителна инициатива „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Инициативата е създадена преди две години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 25 училища и университети, където са се срещнали с около 2500 млади хора.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства може да чуе Бъдителите.

EspressoNews