"Парад на детската забавна песен" в Костинброд

2188 преглеждания

В конкурсът могат да вземат участие изпълнители от 3 до 16 години

НЧ „Иван Вазов 1947“ ще бъде домакин на осмото издание на музикалния конкурс „Парад на забавната детска песен 2017“. Организатори на събитието са община Костинброд и НЧ „Иван Вазов 1947“, с подкрепата на Съюз на българските композитори. Конкурсът ще се проведе на 16.12.2017 г. от 16:00 ч.

В „Парад на забавната детска песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Софийска област.

Целта на конкурса и организаторите е да подкрепят талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години, да популяризират творческите им постижения, да мотивират сценичните им изяви пред публика, а конкурсът да се превърне в любимо място за срещи и творчески контакти на деца, занимаващи се с музика и на техните музикални педагози.

В конкурса могат да се включат: до четири индивидуални изпълнители от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; до две вокални групи за всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация.

Възрастови групи, които предвижда конкурсът са:

I група – от 3 до 7 години;

II група – от I до IV клас;

III група – от V до VII клас.

Индивидуалните изпълнители и вокалните формации представят по две песни в рамките на общо до пет минути.

Конкурсните песни са по избор на изпълнителите от областта на детската и забавна песен. Песните могат да се представят без съпровод (a cappella), със сингбек или инструментален съпровод на живо. Критериите за оценка са: вярна интонация, художествена интерпретация и артистично представяне пред публика.

Професионално жури ще оценява и младите изпълнители. Оценяването е по шестобалната система за всеки от критериите и се отразява в предварително подготвени оценъчни карти. Общата сума от точките определя призовото място.

Първенците в индивидуалните изпълнения и най-добрите вокални формации от всяка възрастова група ще получат награди, сред които: грамота за участие в „Парад на детската песен 2017“, специална награда на Кмета на община Костинброд, награда на Съюза на българските композитори и др.

Заявките за участие се подават до 8 декември 2017 г. на email – ch.iv.vazov@abv.bg.

Генерална репетиция с ръководителите ще се проведе на 15.12.2017г. от 16.00 часа в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд. Допълнителна информация може да се получи в Общинска администрация – Костинброд. Лице за контакт: Бистра Боянова – мл.експерт „Оп и П и Връзки с обществеността“, тел. : 0882/271169.

EspressoNews