Община Драгоман организира събиране на излязла от употреба битова техника

1797 преглеждания

Всякакви негодни за употреба или нежелани електрически и електронни уреди

До края на месец ноември 2017 г., в гаража на община Драгоман ще се събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /битова техника/, информират от официалната страница на ведомството. Гражданите на общината, които имат стари и непотребни електроуреди, могат да ги предадат за по-нататъшна обработка и рециклиране.

Повече информация може да получите от Иван Божилов – мл. експерт „Екология и транспрт“ – 0879 103 459

„Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване” представлява отпадъчни материали, състоящи се от всякакви негодни за употреба или нежелани електрически и електронни уреди.

Десетки хиляди тона електрическо и електронно оборудване излиза от употреба всяка година в България. Тези отпадъци се генерират от промишления, търговския и частния сектор и включват електрозахранващо оборудване, електрически инструменти, домакински електроуреди, битова електроника, телефони и компютърна техника.

Необработените отпадъци от излезлите от употреба електрически уреди и електронна техника и тяхното безразборно изхвърляне причинява вреди на околната среда и оказват негативно влияние върху здравето на хората, прониквайки в почвата и водите. Материалите от които са изградени ИУЕЕО се разграждат трудно и бавно в околната среда.

Рециклирането на електронните изделия е начин за опазване на ценните природни ресурси.

EspressoNews