„Арена Сливница” посрещна деца от Западния регион

2897 преглеждания

„Бързи, умни, сръчни” в Арена Сливнца

На 26 ноември в „Арена Сливница” се проведе оспорвано състезание „Бързи, умни, сръчни” между деца от 1-4 клас от ОУ „Ив.Вазов“ - село Алдомировци, СУ „Летец Хр.Топракчиев” – град Божурище, СУ „Хр.Ботев” – град Драгоман и СУ „Св.Св.Кирил и Методий” – град Сливница.

Министерството на младежта и спорта и единствената българска детска телевизия „EKIDS” организираха една увличаща и оспорвана надпревара, в която децата демонстрираха спортни умения, бързина, ловкост и честна игра.

Състезанието протече на два етапа, като първо се включиха децата от категория „Първи-втори клас”, а след тях мястото заеха състезателите от категория „Трети-четвърти клас”. Децата бяха подкрепяни от ентусиазираната и емоционална публика, която също беше включена в състезанието.

Като на всяко състезание имаше победители и победени, но най-важно се оказа новото приятелство между децата от четирите училища.

Ето и класирането по категории

Категория „Първи-втори клас”:

1-во място- СУ „Св.Св.Кирил и Методий”- град Сливница

2-ро място- СУ „Хр.Ботев”- град Драгоман

3-то място- ОУ „Ив.Вазов”- село Алдомировци

4-то място- СУ „Летец Хр.Топракчиев”- град Божурище

Категория „Трети-четвърти клас”

1-во място- СУ „Летец Хр.Топракчиев”- град Божурище.

2-ро място- СУ „Хр.Ботев”- гр.Драгоман

3-то място- СУ „Св.Св.Кирил и Методий”- град Сливница

4-то място- ОУ „Ив.Вазов”- село Алдомировци

Освен купите и медалите, организаторите бяха подготвили и много награди за всички участници в състезанието, които връчи председателя на ОбС-Сливница г-н Марин Павлов.

В минутите на отдих от състезателните игри за разтоварването на състезателите и зрителите се погрижиха танцов състав „Ритмика” и балет „Невиданс”.

EspressoNews