Предколедно отвориха врати реновираното читалище и пенсионерски клуб на Хераково

2199 преглеждания

Летите прерязаха кметовете на Божурище и Хераково

Предколедни подаръци за жителите на Хераково направиха кметът на община Божурище Георги Димов и кметът на селото Валерий Георгиев. Те откриха официално два обекта – обновените сгради на НЧ „Васил Левски“ и на Пенсионерския клуб на селото.

Внушителната сграда на НЧ „Васил Левски“ бе изцяло санирана и пребоядисана и като дом на културната дейност в селото, вече може да бъде различена в цвета, типичен за обществените сгради на територията на община Божурище.

Изграден бе и вътрешен санитарен възел за нуждите на читалището, с който вече са осигурени необходимите условия за работа и удобството на самодейците и читалищните деятели.

Надявам се с новия му вид да подарим вдъхновение и пожелавам неуморни продуктивни мигове, които да продължат културната дейност.“, заяви кметът на община Божурище Георги Димов.

Заедно с кмета на с. Хераково, двамата прерязаха лентата на обновената сграда в присъствието на граждани и гости. Първото събитие, което ще се проведе в читалището след ремонта, е общоселското събрание за обсъждането на бюджета на общината за предстоящата 2018 г. и евентуалните нужди на жителите на селото. Събитието е на 29 ноември /сряда/, от 18:30ч.

Плод на успешното сътрудничество с кмета на с. Хераково Валерий Георгиев е и обновеният Пенсионерски клуб. Той е с ремонтирани стени, дървен навес, външна фасада. Поставени са още климатик и нова дограма, които завършват новата визия на клуба.

„Пожелавам на всички, които ползват помещението, да са здрави! Да се събират все така, да имат хубави поводи да го правят и да допринесат за уюта на клуба!“, обърна се кметът на Божурище към членовете на клуба.

EspressoNews