26 са носителите на отличието „Добрият пример 2017“ за личности

3030 преглеждания

26 са носителите на отличието „Добрият пример 2017“ за личности. Това стана ясно по време на церемонията по награждаването на тазгодишните призьори, която се проведе в рамките на второ издание на събитието „Добрият пример на запад от София”. То се проведе в шоурума на Ситроен България в Божурище, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел.

37 номиниции в категориите: „Посланик на родния край“, „Значим принос в развитието на културата/спорта/образованието/околната среда“, „Символ на добротворчеството“, „Пример за младите“ и „Инициатива в полза на обществото“, бяха получени на специалната форма. Сред номинираните и носителите на отличия са учители, читалищни дейци, изявени спортисти, краеведи, природолюбители, кметски наместник и заместник кмет на община. Носителите на отличието са впечатлили своите съграждани с всеотдайната си дейност, надхвърляща значително служебните им задължения, отдаденост, любов към родния край, професионализъм и добротворчество в полза на обществото. Победителите си тръгнаха със специални грамоти и подаръци от партньорите на събитието.

На старта на събитието,  управляващият директор на Еспресо Медия награди със специална награда „Добрият пример“ и евродепутата Ева Майдел, за подкрепата, която българския политик оказва на региона и изявата на таланта на младите хора в него. Напомняме, че Ева Майдел бе патрон на „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“, като осигури награди за най-добрите сред участниците, а класиралите се на първите две места ученици ще пътуват по нейна покана в Брюксел, за да се запознаят с начина, по който функционира Европейският парламент и институциите на Европейския съюз.

Специални награди получиха и журналистите и медиите, които системно отразяват и подкрепят добрите новини и инициативи в общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница.

„Добрият пример на запад от София“ се провежда за втора поредна година. Темата на настоящото издание на ключовото за региона събитие бе „Положителен имидж и перспективи за развитие на региона на запад от София“, като акцента в дискусионния форум бяха туристическите възможности, публично-частното партньорство и корпоративната социална отговорност в подкрепа на местната икономика и общество. В рамките на събитието, освен личности, бяха отличени и компании и неправителствени организации, с активни програми и принос в развитието на региона.

Всички отличени личности получиха грамоти и подаръци осигурени партньорите - шоколадови изкушения от „Милмекс“, бутилка лимитирана селекция червено вино от MH Wine Selection и книга от издателство „Изток-Запад“.

Ето и носителите на „Добрият пример 2017“ за личности по категории и специалните награди:

„Посланик на родния край“

Aнгел Лазаров от община Драгоман, който показва красотите на родния си край през призмата на фотографския си обектив

Александра Александрова ученичка от община Драгоман, която с участието си в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“ и авторските си материали за Еспресо Нюз, разкрива най-доброто от родния си край.

Маргарита Божкова от община Сливница, педагог, историк и истински посланик на родния край. Автор на книгата „Българите от западните покрайнини“.

„Пример за младите“

Здравко Керелски от община Костинброд, който загърбва възможностите за реализация зад океана, за да се отдаде на благородната професия на учител в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ в Костинброд.

Валентина Станкова от община Божурище, организатор на благотворителни изложби, автор на инициативата за възстановяване на стенописа „Графити“ на известният български художник Димитър Казаков – Нерон.

Ивелин Александров от община Драгоман, треньор на боксов клуб „Драгоман“, посветил се в това да изгражда в младите хора любов към спорта и здравословния начин на живот.

Николай Зарков от община Драгоман, треньор на младите надежди по футбол от града.

Венелина Петрова от община Божурище, музикален педагог и ръководител на детска вокална група „Палави ноти“, с които печели множество награди и престиж за културата в Божурище. 

„Символ на добротворчеството“

Емилия Христова от община Сливница, учител, посветил цялото си време на професията си и децата. Зам.-директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Сливница и ръководител на училищната медия.

Елена Костова от община Божурище, която в своята био ферма възпитава в младите хора положително отношение към труда, природосъобразния начин на живот и благотворителността.

Клавдия Милчева от община Драгоман - доброволец в БМЧК-Драгоман. Работи и като психолог в „Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие“ и в „Център за настаняване от семеен тип“, град Драгоман.

Горица Кръстанова от община Божурище, кмет на село Пожарево. Тя преобрази едно малко софийско село, защото успя да зарази хората с идеята за промяна. Инициатор е на възстановяването на параклиса до манастир „Свети Илия“ в Пожарево, както и на фестивала на лютеницата. По нейна идея е възстановена и старата пещ в селото.

 „Инициатива в полза на обществото“

Методи Младенов от община Своге - председател на НЧ „Светлина-1896“, село Бов. Участва активно в организирането на всички местни културни, образователни и информационни дейности. С организаторските си умения, с упоритостта си и увереността си допринася за развитието на селището и превръща читалището в истински съхранител на традиционните български добродетели.

Лозан Миладинов от община Драгоман, инициатор за поставянето на паметна плоча на поручик Боян Ботев на Три Уши край Драгоман.

Лилия Арсова от община Годеч, учител в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Годеч и ръководител на клуб „Млад журналист“.

Ивайло Симеонов от община Божурище, основател на фитнес в град Божурище, мотивира младежите да спортуват активно, като дава безплатни абонаментни карти на отличниците.

Клуб „Под Ръбъ“ от община Своге, освен със спелеоложката  дейност и откриването на най-дълбоката пещера в България „Колкина дупка“, те са номинирани и за инициативите си за пролетно почистване в района на село Церово.

Нина Копринджийска, зам.-кмет на община Своге. Тя е номинирана за активната си работа и лично участие в популяризирането на Своге като атрактивна туристическа дестинация.

 „Значим принос в развитието на спорта и околната среда“

Росен Василев от община Костинброд, за приноса му в инициирането и реализирането на защитена местност „Теснолистен божур“. Има активен принос в реализация на проекти свързани с опазване на биоразнообразието, популяризиране на природното богатство и образователни дейности на територията на общините Костинброд, Сливница, Драгоман и Годеч.

Мартин Леков от община Драгоман  - млад и перспективен състезател по бокс. Носител на редица медали и голяма спортна надежда.

 „Значим принос в развитието на културата и образованието

Станчо Атанасов от община Своге - директор на професионална гимназия „Велизар Пеев“, град Своге, за приноса си в реализацията на устойчив модел на образование на бъдещи кадри за електрическата мобилност.

Теодора Танева от община Божурище, тя е носител на отличие „Добрият пример“ за втора поредна година. Зам.-директор на СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище. Номинирана е за разработване и реализация на международния проект "Водата в нашия свят".

Татяна Димитров от община Божурище, учител в СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище. Тя също е номинирана за разработване и реализация на международния проект "Водата в нашия свят".

Ивайло Богомилов от община Драгоман, учител, краевед и автор на „Драгоман и Драгоманско. Музей на открито“.

Квартет "Божур" към НЧ "Христо Ботев - 1934" - фолклорна група, създадена през 2010 г. С дейността си допринасят за запазване и популяризиране на автентичната шопска фолклорна песен.

Специални награди от партньорите на събитието Samsonite, Автомотор корпорация АД, Кафе „Мания“  и Rapsody travel Bulgaria получиха:

В категория „Пример за младите“ Венелина Петрова получи куфар от Samsonite.

Методи Младенов, Лозан Миладинов, Лилия Арсова, Ивайло Симеонов, Нина Копринджийска и Пещерен клуб „Под Ръбъ“  в категория „Инициатива в полза на обществото“ получиха подаръци от „Автомотор Корпорация“ АД.

В категория „Символ на добротворчество“, Горица Кръстанова получи специалната награда на Кафе „Мания“.

Мартин Леков в категория „Значим принос в развитието на културата/спорта/образованието/околната среда“, получи специалната награда на Rapsody travel Bulgaria.

„Добрият пример на запад от София“ 2017 се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, SamsoniteБигла 3Idea Advertising & PRИКЕМCoca-ColaMH Wine SelectionКафе "Мания"ОСКАР-ЕЛМаксима БългарияPIQUADROМилмексAQ MagnitИзток-Запад.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

EspressoNews