Коледни празници в община Своге

1566 преглеждания

Богатата и разнообразна програма, посветена на предстоящите Коледни празници в община Своге стартира днес с концерт на българската естрадна звезда Мая Нешкова. Те ще зарадва своите почитатели от града, които ще могат да се насладят на нейните изпълнения на голямата сцена на НЧ "Градище 1907" от 19.00 часа. Културната програма, с която общинското ръковоство подготвя за поредна година, ще продължи с представянето на книгата "Бягство в светлината" на Христина Гутева, което ще се проведе  на 30-ти ноември 2017 година от 17:30 ч. отново в читалището. 

В първия ден на месец декември ще грейнат светлините на коледното дърво, като церемонията по запалването им е организирана на градския площад в Своге от 17.00 часа на първи декември.  Специално за жителите и гостите на града ще танцуват прекрасните момичета от мажоретна формация с ръководител Невяна Кирилова. Тазгодишният декември ще бъде запомнен и с още едно литературно събитие - представянето на алманаха „Под лъчите на слънцето 4″, което ще се състои на 13.12.2017г., 17:30 ч.- в сградата на читалището. Коледната програма ще продължи със събитие за най-малките, които на 14-ти декември от 16:00 ч. са поканени в голямата зала на НЧ "Градище 1907", за да станат част от детският коледен концерт.

На следващия 15-ти декември от 17:00 ч., на градски площад - Своге „БГ Дует“-ът ще стопли свогенската публика с български коледни песни. От 18:30 ч. ще бъде тържествено разрязана и традиционната 25-метрова коледна торта, приготвена от учениците на професионална гимназия „Велизар Пеев“. Коледните мероприятия завършват на 18.12.2017 г. с изложба на децата от школата по изобразително изкуство към градското читалище. Изложбата ще бъде открита от 17:30 ч. читалището, което за поредна година ще е център на наситената културно-развлекателна програма, посветена на предстоящите Коледни празници, която ръководството на община Своге организира за своите съграждани и гости на общината. 

EspressoNews