Пет компании и шест неправителствени организации взеха статуетките „Добрият пример 2017” за корпоративна социална отговорност

2521 преглеждания

В шест категории за корпоративна социална отговорност бяха отличени компании и неправителствени организации в рамките на „Добрият пример на запад от София”. Това стана по време на специална церемония, част от наситената програма на второто издание на събитието, което EspressoNews организира с цел да фокусира общественото внимание и да покаже добрите практики и позитивните новини в шестте общини на запад от София - Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница. Церемонията се проведе на 27.11.2017 г. в шоурума на Ситроен България в Божурище, който за втора поредна година е домакин на ключовото събитие за региона.

Шестте конкурсни категори бяха: „Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност”, „Партньорство с местните институции при реализацията на значими проекти за местната общност”, „Благотворителност, свързана с подпомагане на инициативи в региона”,  „Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование”, „Развитие на обществени пространства и градска среда”, „Инвестиции в спорт, младежка и детска активност”.

Две награди, в категориите „Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност” и „Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование” взе „Кока-Кола ХБК България” АД, с реализацията на проект за нова „Зелена алея” на град Костинброд, като част от инициативата на Кока-Кола - „Моят зелен град” и подкрепата на спорта в града и идеята за практическо приложимо образование и създаването съвместно с ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, Костинброд, паралелка за обучение на ученици след завършен 7-ми клас по специалността  „Производство на алкохолни и безалкохолни напитки”.

В същите категории статуетките за неправителствени организации отидоха при БЧК, за работата им по проекта „Топъл обяд” в СУ „Христо Ботев” в Драгоман и Индустриален клъстер Електромобили ( ИКЕМ ), за въвеждането на учебна програма за електрическа мобилност в ПГ „Велизар Пеев” град Своге.

„Максима България” - Т Маркет получиха отличието в категория „Партньорство с местните институции във връзка с реализация на значими проекти за местната общност“ за проект: „Изграждане на нова детска площадка в град Костинброд”. В същата категория, първото място при неправителствените организации получи Българска фондация “Биоразнообразие” за реализиране на проекти, свързани с опазване на биоразнообразието на териториите на няколко от общините на запад от София; изготвяне на рекламни и информационни материали за природните им богатства и спонсориране разработването на дипломна работа за растенията на Чèпън планина.

Победители в останалите категории са:

“Благотворителност, свързана с подпомагане на инциативи в региона”

Автошкола “Василеви”, които дариха средства за хора в неравностойно положение от благотворителното състезание „Мисия безопасност”, както и за изключителната подкрепа на проекта „Работилница за репортери – Разкажи за твоята България” и неправителствената организация Holiday Heroes, която 2 пъти в годината, за двата големи християнски празника - Коледа и Великден, дарява празнични пакети за хиляди семейства в нужда из цялата страна, а съвместно с автошкола Василеви проведоха първото благотворително състезание по пътна безопасност в Божурище.

„Развитие на обществени пространства и градска среда”:

„АК Магнит” АД, които винаги са подпомагали дейности в община Годеч, а от скоро децата там играят на прекрасна площадка, изградена от компанията и Сдружение “Балкани”, което е пряко свързано с възстановяването, опазването и изграждането на достъпна среда за опознаване на Драгоманско блато.

„Инвестиции в спорт, младежка и детска активност”:

„Берр-Хелла Термоконтрол“ ЕООД за подкрепата на културните дейности в Божурище чрез спонсорство на детската вокална група „Палави ноти” и НПО “Дива Земя” за богатата и разнообразна дейност в подкрепа на местната общност и деца в неравностойно положение и реализирания със собствени средства проект за създаване на рисунки и изложби, които да развият и покажат творческия талант на децата в региона.

Победителите в категориите получиха статуетки, изработени от възпитаниците на ПГ “Велизар Пеев”, специално за събитието, рисунки от децата, с които работи НПО „Дива земя”, шоколадови подаръци от „Милмекс” ООД и книги от издателство „Изток-Запад”.

„Добрият пример на запад от София“ 2017 се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, SamsoniteБигла 3Idea Advertising & PRИКЕМCoca-ColaMH Wine SelectionКафе "Мания"ОСКАР-ЕЛМаксима БългарияPIQUADROМилмексAQ MagnitИзток-Запад.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

EspressoNews