Европейски фестивал на пътуващия театър в Сливница

1828 преглеждания

Всички любители на театралното изкуство нека заповядат в Сливница

За трета поредна година в НЧ ”Съзнание 1907” град Сливница се провежда Европейския фестивал на пътуващия театър. Фестивалът се организира от община Сливница и е под патронажа на кмета на общината г-н Васко Стоилков и с медийното партньорство Българската национална телевизия.

От 26 ноември до 2 декември, елитни театрални трупи от Англия, Словакия, Сърбия, София, Смолян, Бургас ще гостуват на сцената в Сливница.

На официалната церемония по откриването на фестивала, първи на сцената излязоха британските комедийни легенди от световно известния сериал „Ало, ало!” Сю Ходж /Мими Лабонг/ и Кийт „Падингтън” Ричардс.

На официалното откриване гост бе зам.министъра на културата Румен Димитров, който сподели, че с удоволствие се качва на сцената в Сливница с много топли чувства и спомени, защото е играл в спектакъл на Държавен пътуващ театър –София на сливнишка сцена, а сега ще бъде и част от журито на фестивала.

Господин Стоилков в словото си при откриване на фестивала подчерта, че се радва на пълните салони след реновирането и модернизирането на сцената на която почти всяка седмица гостуват театри от столицата и страната, а в дните на фестивала ще имаме удоволствието да се насладим и на изпълненията на актьори от чужбина. Кмета сподели и задоволството си от факта, че министерства като това на туризма, спорта, културата са обърнати с лице и към малките общини и подпомагат тяхното развитие, което му дава сили и здрав гръб за още по-упорита работа в името и за благото на жителите на община Сливница.

EspressoNews