Министър Ангелкова: „Поздравявам Ви с откриването на второто издание на инициативата „Добрият пример на запад от София“, която популяризира и отличава постиженията на общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница

1497 преглеждания

Специално приветствие към организаторите и участниците в „Добрият пример на запад от София“ отправи г-жа Николина Ангелкова – Министър на туризма.

Поради пътуване в чужбина тя не успя да се включи в работата на дискусионния форум на събитието, но изрично отбеляза: „Тази част на България е много важна за туризма, защото разполага с разнообразни природни дадености и културно-исторически забележителности. Идеята за стимулиране на партньорството в името на социалната отговорност и новите добри практики приобщиха много съмишленици за ускореното развитие на този край“.

Г-жа Ангелкова, която бе избрана за депутат като водач на листа в 26 Многомандатен избирателен район (София област), от който са част и общините на запад от София, не веднъж е показвала своята съпричастност и подкрепа за развитието на  туризма в региона.

Ето и пълния текст на поздравителния адрес на г-жа Ангелкова:

„УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МАЙДЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА КМЕТОВЕ,

УВАЖАЕМИ ОРГАНИЗАТОРИ НА „ДОБРИЯТ ПРИМЕР НА ЗАПАД ОТ СОФИЯ“,

Поздравявам Ви с откриването на второто издание на инициативата „Добрият пример на запад от София“, която популяризира и отличава постиженията на общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге, Сливница в икономическата и социалната сфера и специално в устойчивото развитие на туризма. 

Проявата има вече своите традиции и в нея се включват все по-активно както институции, така и представители на бизнеса, експерти от различни области, неправителствени организации. Всички те успешно дискутират положителния образ на региона, перспективите за насърчаване на неговия стопански растеж и разгръщането на туристическия му потенциал като маршрут за четири сезона.       

Тази част на България е много важна за туризма, защото разполага с разнообразни природни дадености и културно-исторически забележителности. Идеята за стимулиране на партньорството в името на социалната отговорност и новите добри практики приобщиха много съмишленици за ускореното развитие на този край. 

Благодарим на нашите европейски представилите и на кметовете в частност, без чиято активност не бихме постигнали необходимите резултати. Желая успех на всички носители на почетния знак „Добрият пример“ за достойни личности и компании, доказали активната си обществена роля и кауза за просперитета на региона западно от София.“.

„Добрият пример на запад от София“ 2017 се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, SamsoniteБигла 3Idea Advertising & PRИКЕМMH Wine SelectionКафе "Мания"ОСКАР-ЕЛМаксима БългарияPIQUADROМилмексAQ Magnit.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

 

EspressoNews

Снимка: Министерство на туризма