Трето фолклорно надиграване „Я тропнете, да тропнем” в гр. Сливница

2029 преглеждания

На 2 април от 09:00 ч., в гр. Сливница ще се проведе третото фолклорно надиграване „Я тропнете, да тропнем”, под патронажа на г-жа Росица Иванова – Областен управител на Софийска област. Събитието е организирано от Фестивална програма „Приятели на България” в партньорство с Община Сливница и ще се проведе в Спортна зала „Арена Сливница”. Участниците ще се състезават в две възрастови групи – до 16 г. и над 16 г.

Участието има състезателен характер, като всяка група изпълнява две автентични хора по свой избор с продължителност до 6 минути, като едно от хората трябва да бъде от съответната етнографска област на групата.
По преценка на журито, организаторите имат право да не връчат някои от наградите, както и да поощрят отделни участници с парична премия или друга награда. Всяка формация получава „Диплом” за участие.

Участниците в Трето Фолклорно Надиграване „Я тропнете, да тропнем”, могат да ползват 7 % отстъпка за участие в летните мероприятия в Курортен комплекс „Албена” и 5 % отстъпка за участие в есенните мероприятия в хотел - институт "Igalo - Spa", организирани от Фестивална програма „Приятели на България”.

Източник: Фестивална програма „Приятели на България”