Творчеството и креативността завладяват коледното тържество на ПГ „Велизар Пеев“

1315 преглеждания

Вижте конкурсите, в които учениците ще премерят сили и талант

 

Разнообразни инициативи подготвят възпитаниците и ръководството на ПГ „Велизар Пеев“-гр. Своге за своето коледно тържество. На 15 декември те ще зарадват своите гости с талантите си и ще премерят сили с креативни надпревари.

До 12 декември е срокът, в който учениците могат да предложат своя коледна картичка или картина, с която да участват в конкурс, изправяйки се пред конкуренцията на съучениците си. За техниката на изработване и размера на творбите няма ограничения, а учениците могат да заявят участието си в конкурса при своите класни ръководители.

Училищен кулинарен конкурс под надслов „Пъстра коледна трапеза“ е следващата коледна проява в ПГ „Велизар Пеев“. Тези ученици, които искат да премерят сили в готварски умения, могат да изберат да се представят с традиционни ястия за Бъдни вечер или Коледни и Новогодишни ястия. Ще бъде присъден и приз за най-атрактивно блюдо. Началото на конкурса е в 10:00 часа на 15 декември, а победителите ще бъдат обявени в края на тържеството.

Ръководството на гимназията и компетентното жури ще наградят и най-активния клас в организацията и провеждането на училищния Коледен празник. Ще бъдат оценявани участието на класовете в празничната програма, участие в кулинарния конкурс, както и в конкурса за картичка или картина на коледна тематика.  Бонус точки ще бъдат присъдени за празнично украсена класна стая.

Коледният празник на училището ще се проведе на 15 декември от 18:30 часа в големия салон на НЧ "Градище 1907", където със съдействието на учениците ще има и празнична коледна торта.

Повече за инициативите в ПГ „Велизар Пеев“ вижте на фейсбук страницата на гимназията.

EspressoNews