Надпис "БОВ" в цветовете на националния трибагреник

2292 преглеждания

Надпис „БОВ“, в цветовете на националния трибагреник, планират да поставят на скалите срещу жп. гарата бовчани. Инициативата е на НЧ „Светлина-1896“, ОУ „Св. Св. Кирил И Методий“, клуб на пенсионера „Скала“ и кметство Бов, като целта е той да бъде готов и монтиран по повод 140 годишнина от освобождението на България, която ще отбележим на трети март догодина.

За да бъде реализирана патриотичната идея, инициаторите отправят покана към всички родолюбивите българи, свързани с Бов, да се включат в дарителска кампания по набирането на средства, за изписване името на селището. Те са изчислили, че необходимата сума за целта е 1000 лв., с които да бъдат закупени необходимите материали за създаването и монтирането на трибагреното име на селището.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи, като посети читалищната библиотека в село Гара Бов и направи своето дарение. Дарителите ще бъдат вписани в специалната Книга за дарение, отворена за целта. Жителите на Бов и Гара Бов са известни с искрения си патриотизъм и любов към родното място и България. През последните няколко години на всеки трети март, по повод Националния празник на страната, те спускат българския трибагреник от скалата срещу жп. гарата, която е известна и с името „Малката Шипка“.

Екипът на EspressoNews подкрепя родолюбивата идея и призовава своите читатели да отделят малко време и средства и когато преминават през живописното Искърско дефиле, да се отбият за няколко минути и да дарят средства за кампанията. Ние също ще го направим, при първа възможност.

EspressoNews