ПГВМСС "Св. Георги Победоносец" отбеляза Деня на ветеринаря

1052 преглеждания

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ отбеляза професионалния празник на всички ветеринарни специалисти.

Деня на ветеринаря бе отбелязан с презентация на различни теми: „Козметика и фризьорство на животни“, „Любопитни факти за кучетата и котките“, „Храни, които не трябва да давате на вашите животни“ и др. Бяха представени и забавни въпроси, изготвени от учениците от 11 клас, като „Познай кой те наблюдава“ и демонстрация на трикове с кучета. Възпитаниците от професионалната гимназия бяха подготвили изненади, като подаръци за позналите отговорите на въпросите в игрите и специални два плакета за любимите си учители д-р Симеон Симеонов и д-р Соня Комаревска- учители по професионална подготовка /Ветеринарна медицина/.

Честването на празника завърши с грижа за домашен, декоративен заек. От подстригването му, подрязване на нокти до ваксинация и измерване на температурата му показа д-р Симеонов и неговите ученици.

По покана на г-н Светослав Иванов – директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, на събитието присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС- Костинброд.

EspressoNews