С грандиозен спектакъл НЧ „Иван Вазов – 1947” отбеляза своята 70-годишнина

1030 преглеждания

Празникът уважи и кметът на Костинброд

НЧ „Иван Вазов – 1947”- Костинброд отбеляза 70 години от създаването си. Богатата програма за празника започна с освещаването на знаме с лика на патрона на читалището Иван Вазов. Последва постановка, пресъздаваща историята и учредяването на културната институция.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха и от ТС ”Зорница”, които представиха невероятните си хореографии. Театър „Цветан Станков”, малките госпожици от балетната формация, клуб по бойни изкуства „Фуна” и не на последно място клуб „Танго” също демонстрираха талантите си на сцената.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, г-жа Краса Крилашка – Председател на НЧ ”Иван Вазов-1947”, общински съветници, кметове на кметства и граждани.

Трайко Младенов поднесе приветствие към читалищните деятели и към гостите в залата. Той поздрави ръководителите на творческите колективи, както и всички, които са били и винаги остават част от голямото семейство на НЧ „Иван Вазов – 1947”. Той акцентира на успехите на ТС ”Зорница”, на клуба по айкидо „Фуна” и единствения национален фестивал „Кацу Джин Кен”, който се организира всяка година. Кметът обърна внимание и на музиката на дамите от клуб „Танго” и творчеството на театър „Цветан Станков”. На всички културни дейци Трайко Младенов много нови спечелени отличия и да пазят името на читалището ни чисто.

На сцената Младенов бе изненадан от децата от ТС „Зорница”, облечени в новите си шопски носии, подарени им именно от кмета на Костинброд.

 Честването на 70-годишнината на НЧ „Иван Вазов 1947“ се превърна в истински празник на таланта и сетивата.

EspressoNews