ВК „Сливнишки герой“ спечели волейболния турнир за купа „Сливница”

2060 преглеждания

Наложи се над "Марек" в мача за първото място

Младите надежди на ВК „Сливнишки герой“ (Сливница) спечелиха първото издание на коледния волейболен турнир за прекадети купа „Сливница” 2017, който се проведе в зала Арена Сливница на 16 декември.

Турнирът бе организиран от президента на ВК "Сливнишки герой" г-н Мартин Стоев и се проведе под егидата на община Сливница и с подкрепата на верига магазини S.L.S., строителна фирма IVBUILD, DJANNI Pizza, Фондация „Играй с Развитие”, ASICS България, НЕСТЛЕ, Best Foods и Delta Stock.

В турнира взеха участие четири отбора: домакините от "Сливнишки герой", "Миньор" (Перник), АК "Стойчев-Казийски" (София) и "Марек Юнион-Ивкони" (Дупница). По предварителен регламент срещите се играха в схема 2 от 3, като за всеки спечелен гейм се присъждаше точка, за да се формира крайното класиране.

Спортната надпревара бе открита от председателят на Общински съвет-Сливница г-н Марин Павлов, който пожела турнирът да премине на високо ниво, както и изказа надежда състезанието да стане ежегодно. Той поднесе и пожелания от името на кмета на община Сливница г-н Васко Стоилков.

Първият двубой бе отреден за "Сливнишки герой“ и "Миньор“. Без затруднение водените от Мартин Стоев прекадети победиха в два гейма с резултата 25-12, давайки силна заявка за първото място в турнира. Последва още една чиста победа, този път за тима на "Марек", който победи с 2-0 АК "Стойчев-Казийски“ (25-23, 25-18), очертавайки другия лидер в турнира.

Във втория си мач домакините надделяха на АК "Стойчев-Казийски“ отново с 2-0 (25-12, 25-17), а „Марек“ спечели със същия резултат срещу "Миньор“ (25-13, 25-19).

Така се очертаха двата финални мача. За третото място се изправиха АК "Стойчев-Казийски“ и "Миньор“, завършил с 2-0 за Академията (25-23 и 25-18), които и заеха третото място.

В пряк двубой за първото място се изправиха "Сливнишки герой“ и "Марек“. Двата отбора изнесоха един страхотен мач, в който показаха, че са двата най-добри отбора в югозападна България и неслучайно преди две седмици спечелиха регионалния турнир в Перник и се класираха за Зоните.

В първия гейм сливничани бяха по-добрият тим, и въпреки че до 14-та точка мачът вървеше точка за точка, в края му те спечелиха с 25-18. Втората част обаче бе за "Марек“, които надделяха с 19-25. Така се стигна до тайбрек, в който момчетата на Мартин Стоев не сбъркаха и след 15-10  спечелиха първото място.

Така в турнира се получи следното класиране:

1. ВК "Сливнишки герой"

2. "Марек Юнион-Ивкони"

3. АК "Стойчев-Казийски"

4. "Миньор" 

С индивидуални награди бяха отличени:

-Най-добър нападател – Иван Пенев от "Сливниши герой"

-Най-добър разпределител – Валери Тодоров от "Сливнишки герой"

-Най-добър блокировач – Костантин Нешев от "Марек"

-Най-добро либеро – Иван Васев от "Марек"

-Най-добър изпълнител на начални удари – Иван Тасев от "Марек"

-Най-добър посрещач – Ерик Стоев от "Сливнишки герой"

-Най-добър полезен за отбора – Спас Стефанов от "Сливнишки герой"

-MVP на турнира – Александър Христов от "Сливнишки герой"

Наградите бяха връчени от г-н Людмил Найденов - Мениджър на Марек Юнион-Ивкони и г-н Илиян Тодоров-собственик на строителна фирма IVBUILD.

Специална награда, осигурена от легендата Любомир Ганев, за най-висок състезател в турнира, бе отличен състезателят на "Миньор" Любомир Петров, който на 14 години има впечатляващият ръст от 204 см.

В заключителното си изказване при закриването на турнира Мартин Стоев изказа своето задоволство от проведеното събитие, благодари на гостуващите тимове, които определи само с една дума – ПРИЯТЕЛИ, почете и спонсорите на турнира, които помогнаха този спортен празник да се случи. На състезатели, треньори и публика пожела Весели празници и много други такива спортни събития.

Бисер Тодоров

Снимки: Бисер Тодоров