Седем предложения за „Българче на Бов 2017“

1292 преглеждания

Седем снимки на деца с автентични облекла и предмети от миналото на Бов са финалисти в тазгодишния конкурс „Българче на Бов“. По вече наложила се традиция, детето събрало най-много гласове ще бъде носител на приза „Българче на Бов 2017” и лице на „Празници на Бов 2018”.

Може да подкрепите Вашия фаворит, като харесате снимката му до 10:00 ч. на 23.12.2017 г. /събота/ на БОВ - Две селища с една история и едно име.

Името на победителя ще се определи на коледния празник на Бов, който ще се проведе на 23 декември в читалището, когато към гласовете от страницата в социалната мрежа ще бъдат добавени и тези на публиката.

На снимките са представени: 100-годишен колан, изтъкан на хоризонтален бовски стан, бакъл - голям дървен съд за вода, лампа „карбидка”, използвана от миньорите в рудниците на с. Бов, 100-годишна подница, в която в миналото се е пекло хляб, свредел, менците и кобилицата на баба Яна, доживяла до 102-годишна възраст и 90-годишно буре за ракия, което е било на Петър Алексов от Бекярския род.

Eжегодният конкурс „Българче на Бов“ има за цел е да съхрани традициите и културата на Бов и се организира от Народно читалище „Светлина 1896“ и кметство Бов.

EspressoNews