Празник в Драговищица

1520 преглеждания

Серия от важни за драговищенци събития

„За мен е чест и удоволствие да присъствам на всяка изява в село Драговищица. Тук винаги е имало и ще има живот, пример за това е случващото се на сцената в НЧ „Георги Сава Раковски -1928“. В края на годината нека си дадем равносметка какво се случи и какво ще се случи в село Драговищица. Започнахме годината с откриване на залата, която ще бъде използвана за културен живот и ритуални обреди в селото. Днес, откриваме и нова детска площадка, фитнес на открито и място за отдих за драговищенци. Започваме новата година с проект за ремонтиране на читалището, спечелен и ръководен от читалищните дейци. Поставяме си за цел скоро да открием реновирания войнишки паметник и нов площад в центъра на село Драговищица, който е част от проекта, с който се ремонтира читалището. Да завършим и с готовия проект за водопровод, който е изцяло нов и независим проект за селото.“, това са част от думите, с които кмета на община Костинброд се обърна към жителите на село Драговищица по време на коледния концерт, който се проведе на сцената на НЧ „Георги Сава Раковски – 1928“ на 18-ти декември. С него завърши наситената програма на кмета, председателя на общинския съвет, народни представители, общински съветници и представители на общинската администрация, които заедно с кмета на селото г-жа Албена Виденова се включиха в серия от важни за драговищенци събития. Първото от тях бе откриването на ново място за отдих, спорт и забавление в селото, което включва фитнес на открито, изграден с подкрепата на Регионалното депо, детска площадка и беседка за почивка, направени в рамките на одобрената програма за работа на общинската администрация от общинския съвет на Костинброд. Лентата прерязаха лично кмета на общината Трайко Младенов, председателя на общинския съвет д-р Атанас Тенев и местния кмет г-жа Виденова. Водосвет на за здраве и благоденствие отслужи отец Радослав.

Следващата спирка в празничния ден в Драговищица бе детската градина в селото, където деца и родители изработваха заедно сурвачки, които ще бъдат използвани при представянето на коледната им програма. Под умелото ръководство на техните възпитателки и г-жа Румяна Аврамова – директор на ДГ „Детелина“,  малчуганите накичваха с пуканки и сушени плодове дряновите клонки. Гостите поздравиха децата и родителите и разгледаха новообзаведеното детско заведение, което предоставя отлични условия за развитие, забавление и отдих на най-малките жители на Драговищица.

Празникът продължи с двучасов концерт в читалището, където възпитаниците на танцова школа „Емиданс“ с хореограф Каролина Янакиева и музикална школа „Иркапей“ с музикален ръководител Бисера Иванова представиха на публиката спектакъл  с изпълнения  на народни песни, шопски танци, коледари и  балет.

На коледния концерт присъстваха: г-н Юлиан Ангелов, народен представител от 44-то ОНС, г-жа Албена Виденова- кмет на с. Драговищица, общински съветници г-жа Анна Радовска, г-н Иван Иванов, г-н Николай Борисов, г-жа Виктория Яшнова - мн.експерт ”Култура и спорт” , г-жа Бистра Боянова- PR на община Костинброд, директори на училища, детски градини, гости и граждани от община Костинброд.

Вечерта завърши и със  запалване на коледните светлина на елхата до НЧ „Г.С.Раковски-1928“.

Г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица поздрави всички гости на събитието и пожела весели коледни и новогодишни празници.

EspressoNews