Коледни концерти и тържества в община Костинброд

1900 преглеждания

Коледни концерти и тържества отбелязват ежедневно настъпването на светлите празници в община Костинброд. Верни на традициите, деца и техните учители и възпитатели от училищата и читалищата в общината представят наученото от тях пред публика, създавайки неповторими настроение и коледен дух за своите зрители, в очите на които често се виждат сълзи от радост и щастие. Музикални пожелания, танци, песни, артистични превъплъщения и срещи с белобрадия старец са неизменна част от творческата програма, която малчуганите представят пред публика.

Във второ ОУ „Васил Левски“ в кв. „Маслово“ гастролираха коледари от горните класове, които заедно с театралния състав „Приказен свят” пресъздадоха святата Бъдни вечер пред деца, родители и гости на тържеството . Г-жа Красимира Манова – директор на Второ ОУ „Васил Левски“ поздрави децата, а в края на тържеството награди учениците участвали в своеобразната класация за изработка и участие на Коледна украса. Победителите спечелиха топка и пъзели, подарък от директорката и учителите.

Танцова формация „Ритми“ и детски танцов състав „Ритъмчета“ предложиха над десет фолклорни танца от всички етнографски области на България, поднесени с невероятно майсторство, темперамент и с много настроение от сърцатите танцьори на 20 декември на сцената на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий" в града. Препълнената зала на читалището с нескрита емоция и бурни аплаузи насърчаваше изявите на талантливите танцьори и на малчуганите от НУ „Отец Паисий“ в с. Драговищица които изнесоха сценка за Дядо Коледа и скеч, пременени като зеленчуци. Гости на тържеството бяха кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев - председател на общински съвет - Костинброд, директори на училища, секретари на читалищата от община Костинброд, родители и гости на събитието. Г-н Младенов поздрави танцьорите и пожела много здраве, успехи и семейно щастие на Коледните и Новогодишни празници. В края на тържеството Дядо Коледа донесе подаръци на най-послушните деца.

Хора, коледни песни и танци завладяха сцената и публиката в НЧ "Заря - 1914" на 21 декември. Групата за автентичен фолклор с ръководител Екатерина Михайлова, новата певческа група "Шопче", която за два месеца заслужи редица награди от фолклорни фестивали и танцовият състав на читалището под вещото ръководство на Екатерина Гатева развълнува и зареди с коледно настроение публиката на концерта. Събитието бе уважено от кмета на общината г-н Трайко Младенов, който изрази признателност към съставите изявяващи се в народното читалище. Гости на концерта бяха д-р Атанас Тенев- председател на ОбС- Костинброд , г-жа Краса Крилашка и г-жа Даниела Станкова – общински съветници, директори на училища, родители и гости от община Костинброд.

Дядо Коледа донесе на дечицата от ЦДГ „Виолина” в село Петърч много подаръци, а аниматор се погрижи за тяхното настроение. Малчуганите се бяха пременили като джуджета и снежанки, а програмата им беше изцяло в духа на Коледа. Децата рецитираха най-хубавите стихотворения за Коледа и зимата, а звънливите им гласчета изпяха най-красивите детски песнички за празника. Малките коледари отправиха своите благопожелания към всички за една добра и щастлива Нова година и сурвакаха своите гости. Гости на детското тържество бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, г-жа Таня Иванова- старши експерт “Образование и здравеопазване” в общинска администрация- Костинброд и г-Жан Красимира Манова- директор на Второ ОУ „Васил Левски".

EspressoNews