„Национална изложба с комикси“ в община Драгоман

1372 преглеждания

На 1 март в гр. Драгоман стартира „Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел” на Соник Старт.

Комиксите бяха изложени в СОУ „Христо Ботев“ и в сградата на поликлиниката. Всеки който има желание, може да се наслади и да разгледа  изложбата в сградата на общината. Кампанията има за цел да създаде повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в обществото, като цяло, да промени обществените нагласи, произтичащи от различието (пол; раса; етническа принадлежност; физически белези и т.н.) и да създаде междукултурно единство и уважение на различното мнение на многообразието, да насърчи толерантно и солидарно отношение между поколенията - децата, младежите, възрастните и спрямо другите т.н. „различните хора”, както и към природата и животните, да подкрепи социалното включване на уязвими групи, да формира активно отношение на обществените нагласи към толерантността във всичките й многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

В конкурса взеха участие 71 творци, чиито проекти са класирани в четири категории: Категория 18+; Категория I-IVклас; Категория V-VIII клас; Категория IX-X клас. Авторите на отличените творби бяха наградени, а всички участници в конкурса получиха грамоти. 

Националната изложба ще бъде експонирана в минимум 30 града в страната, като ще продължи своето турне до края на 2016 г.

Соник Старт реализира редица дейности и каузи със социална значимост, а „Национална изложба с комикси“ ще осигури добрия старт на въображението, работата и идеите на младите хора. От 23 май 2016 г., изложбата ще бъде експонирана в град Балчик.

Източник: Община Драгоман