„Мисия 1000 платено“ предизвиква творческите умения и финансовата грамотност на младежи между 15 и 19 години

1550 преглеждания

Печелившият отбор ще получи еднократна стипендя от 1000 лв.

Еднократна стипендия в размер на 1000 лв. могат да спечелят средношколци от цялата страна. Това може да стане като се включат в инициативата „Мисия 1000 платено“, чиято цел е да привлече вниманието на младежите към базисните правила за управление на лични бюджети. Задачата, която те трябва да изпълнят е да заснемат видео с дължина 0:30 до 1:30 минути, по избрана от тях тема. Освен творческите си умения и креативност, учениците трябва да покажат и финансова грамотност, като направят бюджет на проекта, необходим за реализацията му.

Инициативата ще се проведе на страницата на „Мисия Платено” във Facebook в периода от 03.01.2018 г. до 23.03.2018 г. и се организира от КАП СОЛАР ЕООД с възложител АКАБГ.

EspressoNews призовава учениците на запад от София, които искат да покажат своята креативност и финансова грамотност, да се включат в конкурса.

В инициативата имат право да участват младежи на възраст между 15 и 19 години, учащи на територията на Република България. Участието се реализира чрез публикуване на видео с дължина от 0:30 до 1:30 минути. Участниците имат пълна свобода в избора на тема и сценарий на видео проекта. Видеото трябва да е създадено в отбор, който може да включва от 3 до 5 младежи.

Всяко видео трябва да бъде придружено от бюджет на проекта, който да съдържа средствата, необходими за реализацията му, в т.ч. използване на мобилни телефони по време на подготвителната част, транспорт и логистика, мобилен интернет, покупка на софтуер за монтаж, храна и др. Видеото се публикува на Facebook страницата на Мисия Платено, придружено от бюджет в jpeg или .png формат. Данни за контакт с участниците се изпращат като лично съобщение към Facebook страницата. Срокът за участие е до 11.03.2018 г.

На Facebook страницата на „Мисия Платено” вече е публикувано видео с придружаващ пост-анонс, съдържащ условията за участие в кампанията.

Жури, състоящо се от двама представители на Борда на АКАБГ и един външен член, оценява продукциите, попаднали в топ 5 на потребителското гласуване и избира най-доброто от тях.

Всеки участник, попаднал в топ 5 на потребителското гласуване, ще получи Сертификат за участие в кампания за повишаване на финансовата грамотност, който ще бъде връчен лично от член на УС на АКАБГ на насрочено събитие.

Пълната информация за участието в конкурса  може да намерите на Facebook страницата на „Мисия платено“.

EspressoNews