Интервю с Радослав Асенов – кмет на Община Годеч

6220 преглеждания

Представете се накратко.

Казвам се Радослав Василев Асенов, на 34 години от град Годеч. В момента съм кмет на община Годеч.

Промени ли се отношението на хората към Вас след постъпване на новия пост и как протича един работен ден?

Не мисля, че отношението на хората към мен се е променило. Единствено промяна е, че с тази длъжност, която заемам, отговорностите ми са в пъти повече повече. Всеки ден е напрегнат. Както и отговорен.

Какви са  идеите Ви за развитието на града и как смятате да ги реализирате? Очаквате ли съдействие от гражданското общество и с какво могат да Ви подпомогнат за изпълнението на поетите от Вас ангажименти?

Като цяло гражданското общество може да ни помогне с идеите си, а останалата част  трябва да се изпълни от общинския съвет и от мен.

Срещате ли неодобрение към Вашите проекти от страна на съгражданите и как реагирате в такива ситуации?

Не мисля, че срещам неодобрение. От много години едни и същи проблеми затормозяват гражданите и е нормално да очакват бързото им разрешение. Но за всеки един проблем  има чисто технологично време по отношение на проектите - да бъде изготвен даден такъв. Първо трябва да спазваме програмата за проектите, която сме създали, след което изготвяйки един проект, най-важното е неговото одобрение  и след това изпълнението му. Напълно разбирам хората и факта, че всеки иска да става това, което предприемаме и като се захванем с него да става по-бързо, също резултатът да се вижда мигновено, но наистина изисква време!

Как смятате да задържите младите в града и с какво ще допринесете за техния просперитет?

Смятам да задържа младите най-вече с това, че ще открия нови работни места. Също така от известно време наблягаме на спорта и сме изготвили вече план за развиването на поне десетина видове спорт в града. Като цяло ще продължим да работим за това да изградим по-добра инфраструктура дори и на училищата. Предстои ремонт на огради, на дворове и т.н. Мисля, че като цяло ще подобрим средата из целия град и тук стои въпросът дали самите жители ще оценят това което ще направим за тях?! Никога не можеш да задържиш всички млади хора в града, поради простата причина, че не веки ще получи реализацията, за която се бори.

Какво е Вашето послание към жителите на града и селата?

Да обичат, да държат на града и нека всички да погледнем с други очи на случващото се. Да проумеем, че нещата стават по-бавно, но в крайна сметка резултати ще има. Аз вярвам в това, така че ги призовавам и те да вярват. И заедно ще успеем!

Материалът е изготвен от Симеон Симеонов, ученик в СОУ "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Годеч, за ученическия проект "Работилница за репортери"  на Еспресо Медия.