Национален форум на МКБППМН – Драгоман

1379 преглеждания

От 23 до 26 март МКБППМН – Драгоман организира и участва в Национален форум, посветен на проблемите на децата – бежанци и децата – чужденци.

Основен лектор на семинара беше Константин Томанов - секретар на ЦКБППМН, автор на методически материали по правна защита на децата, по проблемите на радикализацията на младежта, екстремизма и превенцията на тези явления.

Главната тема беше посветена на правното положение на децата – чужденци и децата – бежанци, възможностите за противодействие на девиациите в поведението им и предпазване от виктимизация.

Актуална информация относно бежанската вълна и децата – бежанци беше представена от Дирекция „Гранична полиция“ към МВР, като за взаимоотношенията, взаимовръзката и синхронизацията със социалните институции, структури и организации за решаване на проблемите с децата – бежанци презентации направиха представителите на БЧК – д-р Юри Торнев – Директор на Областен съвет на БЧК София област и Диана Андреева, както и Мила Пашова по отношение на „Закрила на детето“. Социално – психологически тренинги в две части бяха разиграни от психолозите Калин Делев, Мария Иванова и Светослав Арнаудов от МКБППМН – район Триадица, София град.

Източник: Община Драгоман