"Спортист" Драговищица загуби контролата срещу "Чорни" Брезник

Добавена на:
13.02.2018/11:07
Коментари: 0

"Спортист" Драговищица изигра първата си контрола за новата година. Мачът бе срещу отбора на "Чорни" Брезник и завърши с победа на "Чорни". Срещата се игра в неделя на базата на ДИТ в Драгалевци / София.

Крайният резултат противоречи на всякаква логика с оглед показаното на терена, а иманно тотална доминация в играта от страна на "Спортист" и загуба в крайна сметка.

Отбора на "Чорни" Брезник откри резултата още в 3-тата минута след пробив по фланга.

Драговищенци постепенно взеха инициативата, като до почивката гредата веднъж спаси тима от Брезник, а "бяло-зелените" се отчетоха и с още няколко пропуска. През второто полувреме "Спортист" продължи да бъде по-активният тим, а "Чорни" който бе дошъл само с 11 футболисти, но почти всичките със сериозен опит, заигра на контраатаки. При две от тях далечни изстрели изненадаха вратаря на "Спортист" Драговищица и до 65-ата минута резултата стана"класически" /0:3/ за "Чорни".

Въпреки че направиха редица смени "спортистите", в последната четвърт от проверката те изнесоха тотално играта в полето на противника, като за цялото второ полувреме те изпълниха 12 корнера и отправиха над дузина изстрели към противниковата врата.

Два от многобройните изстрели бяха спрени на голлинията на брезнинчани. Въпреки нелогичната загуба "Спортист" показа доста идейна игра. Това бе и първа загуба за отбора от началото на октомври насам, след 5 победи и 3 равенства.

Следващата контрола на отбора от Драговищица e на 18 февруари срещу "Локомотив БДЖ".

 

Ангел Лазаров

Снимки: Мони Георгиев

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: