"Спортист" Драговищица загуби контролата срещу "Чорни" Брезник

1592 преглеждания

"Спортист" Драговищица загуби контролата срещу "Чорни" Брезник

"Спортист" Драговищица изигра първата си контрола за новата година. Мачът бе срещу отбора на "Чорни" Брезник и завърши с победа на "Чорни". Срещата се игра в неделя на базата на ДИТ в Драгалевци / София.

Крайният резултат противоречи на всякаква логика с оглед показаното на терена, а иманно тотална доминация в играта от страна на "Спортист" и загуба в крайна сметка.

Отбора на "Чорни" Брезник откри резултата още в 3-тата минута след пробив по фланга.

Драговищенци постепенно взеха инициативата, като до почивката гредата веднъж спаси тима от Брезник, а "бяло-зелените" се отчетоха и с още няколко пропуска. През второто полувреме "Спортист" продължи да бъде по-активният тим, а "Чорни" който бе дошъл само с 11 футболисти, но почти всичките със сериозен опит, заигра на контраатаки. При две от тях далечни изстрели изненадаха вратаря на "Спортист" Драговищица и до 65-ата минута резултата стана"класически" /0:3/ за "Чорни".

Въпреки че направиха редица смени "спортистите", в последната четвърт от проверката те изнесоха тотално играта в полето на противника, като за цялото второ полувреме те изпълниха 12 корнера и отправиха над дузина изстрели към противниковата врата.

Два от многобройните изстрели бяха спрени на голлинията на брезнинчани. Въпреки нелогичната загуба "Спортист" показа доста идейна игра. Това бе и първа загуба за отбора от началото на октомври насам, след 5 победи и 3 равенства.

Следващата контрола на отбора от Драговищица e на 18 февруари срещу "Локомотив БДЖ".

 

Ангел Лазаров

Снимки: Мони Георгиев