Второ ОУ „Васил Левски” почете паметта на Апостола на свободата

1771 преглеждания

Второ ОУ „Васил Левски” почете паметта на Апостола на свободата

Второ ОУ „Васил Левски”, кв. Шияковци почете паметта на патрона си. С викторина, стихотворения и песни, посветени на Апостола на свободата, възпитаниците на школото зарадваха гостите на своя празник.

Приветствие към учениците и присъстващите отправи директорът  на Второ ОУ “Васил Левски“- г-жа Красимира Манова. Своето послание да пазим името на човека, посветил животът си в името на една „Чиста и свята Република“, отправи и заместник-кметът наобщина Костинброд инж. Габриела Георгиева. „Не забравяйте тези думи, не забравяйте стиховете и песните, посветени на Апостола за свобода. Не забравяйте тази дата и винаги чествайте патронния си празник, защото Второ ОУ “Васил Левски“ е училище с история!“, обърна се тя към неговите възпитаници. Инж. Георгиева поднесе и подарък за училището - книга за Шияковския манастир „Св. Архангел Михаил“ и карта на маршрута до него.

Честването продължи с изпълненията на децата от костинбродското училище, които  припомниха исторически моменти от живота и революционната дейност на Левски.

Преди това г-н Николай Георгиев – главен експерт „Бюджет и финансов контрол“ в община Костинброд и бивш възпитаник на училището, изнесе урок по математика на 6 клас.  Тази инициатива на Второ ОУ „Васил Левски“ допринесе за разширяване на знанията на учениците и ги запозна с вече пораснали, реализирали се възпитаници на учебното заведение. 

 Час по Български език изнесе и г-жа Светослава Иванова - директор на Дневен център за работа с деца на улицата.

В рамките на честването  изявени ученици от Второ ОУ, допринесли за престижа на учебното заведение, бяха наградени с книги, посветени на Васил Левски.

Специални гости на събитието бяха още г-жа Таня Иванова – началник отдел „Социални и хуманитарни дейности“ и г-жа Бистра Боянова- експерт по връзки с обществеността в Община Костинброд.

Всички присъстващи с радост се включиха в богатата програма, посветена на 145 години от обесването на Васил Левски, която учениците и педагогическият екип на Второ основно училище реализира.

EspressoNews