Спечелете 100 дръвчета за Вашето училище от играта „100 на 100 добро”

3225 преглеждания

Организаторите на инициативата ще подарят  10 000 нови дървета за България

Всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока. Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искат да направят света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения цялата Вселена ще ни помогне! Можем ли да засадим 10 000 нови дървета за България, които ще бъдат подарени в новата кампания, провеждана като игра за учениците „100 на 100 добро”, в която 100 класа от училища в цяла България ще спечелят по 100 млади дръвчета, които да засадят в двора на своето училище или на подходящ терен осигурен от общината или съответното държавно горско стопанство. Предвидени са да бъдат подарени 10 000 дървета, разпределени в 100 награди, които представляват по 100 фиданки малки дървета всяка. Видовете дървета ще са широколистни и иглолистни, като ще бъдат съобразени с климатичните условия, почвите и други важни аспекти съобразно, това къде се намира спечелилото училище. Експертната оценка и избора ще бъдат извършени от експертите на ЮЗДП. В инициативата може да участва всеки един клас от всяко българско училище, на територията на цяла България.

Играта стартира на 30 март в 20:00 ч. и ще продължи до 23:59 ч. на 20 април 2016 г. Организаторът е воден изцяло от добри намерения. Това е една чиста инициатива от хората и за хората. Играта с награди "100 на 100 добро" се организира и управлява от Фондация "77", която е регистрирана като естествено продължение и управлява инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора". Целта е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите да правим добро. Към момента има засадени над 95 000 нови дървета за България, като идеята е броят да достигне 1 100 000.

Предоставянето на наградите ще се извърши възможно най-бързо, след съгласуване с ръководството на съответното училище и/или община, чрез транспорт на наши партньори и в подходяща за съхранение до няколко дни опаковка.

Вярваме, че децата са бъдещето ни и ако те са по-информирани, по-активни и част от процеса на засаждане на нови гори, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто!

Повече информация можете да откриете тук: http://gorata.bg/