Швейцария и НСОРБ дариха екипировка на Доброволното формирование на Божурище

1578 преглеждания

Швейцария и НСОРБ дариха екипировка на Доброволното формирование на Божурище

От Националното сдружение на общините в Република България предоставиха дарение в подкрепа дейността на Доброволното формирование в община Божурище. За това информира кметът на общината Георги Димов.

Дарението е организирано и доставено чрез инициативата на НСОРБ и с изключителната подкрепа на посолството на България в Швейцария. То е предоставено на НСОРБ от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария, като подкрепа за дейността на новосформираното Доброволно формирование на Божурище.

На членовете на формированието бяха предоставени следните видове облекло:

8 гумирани панталона за наводнения, 3 гумирани якета за наводнения, 9 гумирани шапки за наводнения, 12 пуловера, 30 униформени гащеризона, 8 униформени панталона, 37 униформени якета, 26 униформени шапки и 15 специални колана.

Дарението бе връчено на специална церемония, на която присъстваха Н. Пр. Денис Кнобел, посланик на Конфедерация Швейцария, а представител за Община Божурище бе Трайко Трайков, началник отдел "Икономически дейности, екология и управление на собствеността". От Община Божурище отправят благодарности за вниманието и оценката на труда, който всяка от общините полага за доброто на гражданите.

EspressoNews