Сливница отбеляза Националния празник

1506 преглеждания

Сливница отбеляза Националния празник

Отбелязването на Националния празник в Сливница в репортажа на Нелина Владимирова, ученичка в 9 клас, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница. "Работилница за репортери 2018 - Родова памет.

На 3-ти Март се навършват 140 години от Освобождението на България от Османска власт. 140 години свободна България. Априлското въстание избухнало през 1876 г. в Копривщица и Руско-турската война през 1877-1878г., които водят до Освобождението на България са едни от многото дати и действия на българските герои, които никога няма да бъдат забравени.

Сливница почeте Освобождението с поднасяне на венци пред паметника „Героите на Сливница”. Българският трибагреник бе спуснат от общината. Кметът на града Васко Стоилков поздрави съгражданите си, а военни маршове и химна на България озвучиха града. Паметта на всички герои, загинали в битката за Освобождението на България, беше почетена с едноминутно мълчание.

Материалът е изготвен от Нелина Владимирова, ученичка в 9 клас, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий", град Сливница, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.