Осеновлаг помни!

3277 преглеждания

Осеновлаг помни!

Не е важно дали си малък или голям, а дали носиш българщината в сърцето. Това ни показва репортажа на Нелина Михайлова, ученичка в 10 клас, вПГ "Велизар Пеев" град Своге, със своя репортаж от честването на Националния празник в махала Змиешки дол в Осеновлаг. "Работилница за репортери 2018 - Родова памет".

Рано сутринта на Националния празник на България, част от жителите на малкото село Осеновлаг в община Своге, се събраха в магазина на Дафинка Цекова, в махала Зимнишки дол, за да почетат героите. Домакинът на събитието се бе погрижила да създаде празнична обстановка, като закачените трибагреници, поднесените цветя и чувството на гордост, че са българи, разплакаха част от присъстващите. Осеновлагчани слушаха патриотични песни и споделяха истории, като заедно си припомниха как, кой и кога освободи България от османско иго.

"Осеновлаг помни героите на България!‘" заключи Петко Петков на финала на скромното тържество, като въпреки липсата на училище и деца, жителите отбелязаха 140-тата годишнина от Освобождението.

Материалът е изготвен от Нелина Михайлова, ученичка в 10 клас на ПГ "Велизар Пеев" град Своге, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.