Открит урок по родолюбие в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница

1689 преглеждания

Открит урок по родолюбие в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница

В своя репортаж, Василена Любомирова, ученичка от 9 клас, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница, разказва за открит урок в училището в Сливница. "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

На 3-ти март 1878 г., около 17:00 ч., граф Николай Игнатиев и Александър Нелидов, от руска страна и турския външен министър Савфет Мехмед паша и посланикът в Германия Садулах бей, от турска страна, подписват Санстефанския мирен договор, с който се слага край на Руско-турската война (1877- 878г.). България отново се появява на световната карта като свободна държава. 

На 28 февруари в училище "Св. Св. Кирил и Методий" деца от 5 и 6 клас и г-жа Татяна Георгиева, учител по история и цивилизация, организираха открит урок по случай 3-ти март. Урокът се състоя от викторина и същинска част - презентация, с която бе разказано накратко всичко важно за Освобождението на България.

Децата проявиха огромен интерес и показаха отлични знания. По свое желание, рецитираха стихотворения на Ботев и Вазов, посветени на боевете и в чест на героите, проляли кръвта си за свободата. Тази година отбелязването на празника беше концентрирано в това да се припомни на по-малките жители на град Сливница, защо трябва да се гордеем и уважаваме тази толкова важна дата, тъй като те са бъдещето на България. Така бяха зарадвани възрастните и уверени, че традициите ще бъдат съхранени и занапред. 

Материалът е изготвен от Василена Любомирова, ученик от 9 клас в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Сливница, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.