Церово отпразнува Трети март

1837 преглеждания

Церово отпразнува Трети март

Емоциите завладяли сцената на НЧ "Христо Ботев - 1929", село Церово, представени от Мариана Георгиева, ученичка в 10 клас в ПГ "Велизар Пеев" град Своге. "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

По повод 140 години от подписването на Санстефанския мирен договор, сложил край на Руско-турската война (1877 – 1878), на 3 март в село Церово, община Своге, се проведе вълнуващ концерт в чест на всички, дали живота си в името на нашата родина. 

Жители на село Церово, гости от цялата община и всички, подтикнати от любовта към България, се събраха в салона на НЧ "Христо Ботев- 1929", където самодейците на читалището за сто и четиридесети път обърнаха поглед към историческото минало, поздравявайки всички за празника на българската свобода. Участие взеха малки и големи танцьори от ТС "Церовче" с ръководител Лина Димитрова, певческа група "Фолклорна фантазия" с ръководител Петър Славков и Театрално студио "Пинокио" с ръководител Радка Трашлиева.

Упоритата работа за запазването на българските традиции, култура и дух несъмнено пролича в бурните аплодисменти и еуфорията на публиката след изявата на всички участници. ТС "Церовче" потопи публиката в магията на българския народен танц. Певческата група "Фолклорна фантазия" завладя публиката с песните на българския народ, звучели в древността по нашите земи . Малчуганите от детската градина не пропуснаха да зарадват всички с тематичните си стихотворения и песнички.Театрално студио "Пинокио" ни върна по времето на Вазов и представи "Радини вълнения".

Материалът е изготвен от Мариана Георгиева, ученичка в 10 клас, в ПГ "Велизар Пеев" град Своге, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.