Балони с цветовете на трибагреника полетяха в небето на Сливница

1831 преглеждания

Балони с цветовете на трибагреника полетяха в небето на Сливница

За емоциите на празника в Сливница, разказва Ива Тодорова, ученичка в 9 клас, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Сливница. „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

Ние в община Сливница празнуваме този празник по обичайния начин - с уважение и почит. И през тази година учениците от СУ "Св. Св.Кирил и Методий" поднесоха цветя на паметника "Героите на Сливница" който се намира в центъра на града и рецитираха Вазовата ода "Опълченците на Шипка".

След  като учениците приключиха със своето слово, кметът на общината г-н Васко Стоилков поздрави гражданите със слово по повод празника. Българският трибагреник се спусна от сградата на общината, а всички официални лица , граждани и гости на тържеството почетоха паметта на великите хора, които са загинали в тежката борба за освобождението на България от османско владичество с минута мълчание. 

Към небето полетяха балони в цветовете на националното знаме, като на всеки един от тях, учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, автори на инициативата, са прикрепили написано на листче пожелание или дума. Празничната атмосфера в града се допълва от български песни и маршове.

Материалът е изготвен от Ива Тодорова, ученичка в 9 клас, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Сливница, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.