Предстои изграждане на пешеходна инфраструктура за опознаване на „Драгоманско блато"

3365 преглеждания

Предстои изграждане на пешеходна инфраструктура за опознаване на „Драгоманско блато"

Община Драгоман съобщава на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за Проект: „Изграждане на пешеходна инфраструктура за опознаване на екологичния ландшафт в „Драгоманско блато“. Съобщението е на основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп.)

Инвестиционното предложение предвижда изграждане на инфраструктура и съоръжения в Драгоманското блатото. Предвидено е да се използват за строителството изцяло естествени материали. Изграждането на тези обекти ще позволи опознаване на видовете растения и птици, обитаващи тези места и опазването им, като ще могат да се наблюдават в непосредствена близост до тях, без това да нарушава ритъма на живот в екосистемата. За целта ще бъдат изградени: пътека, беседка, павилион за фотографиране, 2 наблюдателни кули и интерактивни табели.

За контакти: Боряна Богданова, общ. Драгоман, тел: 0879 103 411 – Гл.спец. „Оперативни програми и европроекти“

Писмени становища и мнения се приемат в РИОСВ, гр. София – 1618, бул. “Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 10, e-mail: riosv@riew-sofia.org

Съобщението е публикувано на официалния сайт на общинската администрация.

EspressoNews