Бъдете внимателни! Телефонни измамници се представят за полицаи!

1614 преглеждания

Бъдете внимателни! Телефонни измамници се представят за полицаи!

За бдителност призова своите жители Община Драгоман. От местната администрация предупреждават за поредната схема за телефонни измами.

За да заблудят и провокират хората да им предадат пари и ценности, измамниците стават все по-изобретателни. Престъпниците се представят за служители на реда, които под предлог, че провеждат специализирана полицейска акция за залавяне на телефонни измамници, събират пари, като обясняват, че трябва да се „бележат“. Обещава се, че парите ще бъдат върнати на по-късен етап, но това разбира се не се случва.

От Областна дирекция МВР- София призовават:

"Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!"

 При получаването на съмнително обаждане запазете хладнокръвие, незабавно се свържете с Вашите близки и сигнализирайте на телефон 112 или в най-близкото районно управление на МВР, апелират от Община Драгоман.

EspressoNews