Българското и европейското знаме грейнаха на най-високата сграда в община Костинброд

2498 преглеждания

Българското и европейското знаме грейнаха на най-високата сграда в община Костинброд

Българското и европейското знаме грейнаха на най-високата сграда в община Костинброд - силозите на бившия химически завод „Д-р Никола Чилов“. Флаговете, които са с размери 10 на 40 метра, ще могат да се виждат от километри разстояние и денем, и нощем, благодарение на монтираното специално осветление, информират от местната администрация.

Поставянето на знамената е част от поредицата информационни събития, които Община Костинброд реализира в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Инициативата е реализирана с подкрепата на местния бизнес и Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.

В информационната кампания участват и децата от местния Дневен център за работа с деца на улицата, които изработиха малки български и европейски знамена и взеха участие в клип, посветен на Българското европредседателство. Видеото е заснето с дрон и има за цел да покаже Европейските перспективи пред Западните Балкани като стимул за политически и икономически промени в региона. Клипът ще бъде публикуван в онлайн издания и електронни бюлетини.

Общината организира и специална прожекция за премира на видеото, която ще се състои на Благовещение – 25 март 2018 г. от 17:30 часа. За прожекцията отново са избрани силозите на завода „Д-р Никола Чилов“, а желаещите да се насладят на видеото, могат да заповядат на кооперативния пазар в града.

В рамките на информационната кампания „Община Костинброд в Европа – Европа в община Костинброд“, която популяризира председателството на България на Съвета на ЕС на местно ниво, е и поставянето на националния и европейския флаг по продължението на бул. „Ломско шосе“. Проектът на Костинброд бе дванадесетата одобрена информационна кампания от над 100-те, подадени от общините у нас.

EspressoNews