Следвай Знаците

1665 преглеждания

Следвай Знаците

Високи небостъргачи, хиляди ресторанти и барове, хора от различни националности, светлини, множество събития, уж уреден и спокоен живот, ама само като по филмите. Това ме очакваше, това все още може да ме очаква, но…. СЛЕДВАМ ЗНАЦИТЕ. Какво значи това ли? Получих “примамливо” предложение преди две седмици за града, в който мечтаех да живея. Да, мечтаеХ, защото на филм е един, в реалността - коренно различен. Anyway!   Вярвам в знаците и един от тях се появи вчера неочаквано. Подреждах си дневниците и разгръщайки един от тях попаднах на писания, които ясно ми дадоха знак, че не бива да повтарям грешката си отпреди две години. Тези писания бяха правилното послание и слава Богу, отвориха очите ми. Когато прочетох написаното, едновременно ме побиха тръпки и пророних няколко сълзи. Не, защото се разстроих, а от щастие - щастие, че не се подведох пак по блясъка и за пореден път осъзнах коя съм, какво искам от живота и кое е ценното в него. Затова реших да споделя това лично писмо с вас… Прочитайки го, да откриете и вие себе си, ако сте на кръстопът, да откриете правилната посока, ако сте объркани, да намерите правилното решение, ако сте нещастни, да повярвате в себе си и да откриете кое е ценното в живота… Ето го и него:

“09.08.2016 г. В живота сами избираме какво да се случи и какво не. Ето, че зарязах, колкото и кофти да звучи, ВСИЧКО, което имам и дойдох в Америка. И защо? Пари, нови преживявания, да се доказвам, да се показвам?! НЕ знам! Но има нещо хубаво от цялата ситуация – тук се осъзнах и пораснах. Крайно време е да се съсредоточа в нещо конкретно и да го следвам изцяло, да градя, да надграждам. Престоят тук ми помогна да оценя какво имам и кои са истинските неща в живота. Помогна ми да разбера кое е ценно и кое не. Дом, който изградих, семейството ми, приятели, човек, който ме обича, собствен блог и куп удобства. Защо изобщо дойдох тук и къде изобщо съм тръгнала? Факт е, че засега трябва да стискам зъби и да се пригодя към ситуацията.  Ще стискам зъби, ще си затварям очите за това, което не ми харесва, ще се забавлявам и най-вече – ще запазя спокойствие. Обичам живота си и вярвам, че от това предизвикателство ще извадя ценни поуки.  Още малко…”

Лошото е, че не изпълних всичко написано и осъзнах някои неща късно, но в едно съм на 100% сигурна – трябва да следвам знаците. За всеки един от нас има предначертан път, ние само избираме посоките и в повечето случаи са правилните. Нужно е само да вярваме и да мислим повече със сърцето, колкото и лирично да звучи, защото именно така  осъзнаваме навреме кои са ценните неща и хора и да сме около тях. Да избягваме негативизма и да се придържаме към закона на привличането. Да си изясним много точно в съзнанието какво искаме и повярвайте ми, животът ви ще е толкова лек и приятен. Помислете и се фокусирайте върху всичко, което искате! Просто СЛЕДВАЙТЕ ЗНАЦИТЕ.

Ивелина Кирилова