Общините Костинброд и Димитровград обсъдиха варианти за сътрудничество

1334 преглеждания

Общините Костинброд и Димитровград обсъдиха варианти за сътрудничество

Работна среща проведе Община Костинброд с представители от Община Димитровград, Република Сърбия. Тя се състоя на 16 март, а в нея от сръбска страна участваха Васил Андреев– директор на общинското дружество за спорт и туризъм в Димитровград и Деян Цветков - сътрудник на местния общински център. Домакините бяха представлявани от заместник-кмета на Костинброд Александър Ненов и Ели Виденова- директор на СУ “Д-р Петър Берон“.

Визитата имаше за цел да развие партньорството между общините в Република България и Република Сърбия, както и добросъседските взаимоотношения, сътрудничеството в сферата на образованието, културата, туризма и бизнеса.

Участниците в срещата обсъдиха реализирането на съвместни проекти, които да бъдат полезни  за двете общини. Сред тях са такива в сферата на икономика, инфраструктура, културния и научен обмен. Беше дискутирана и възможността за тяхното финансиране по линията на Програмата за Трансгранично сътрудничество.

По време на разговора Александър Ненов запозна гостите със социалните, културните, инфраструктурните, спортните и туристическите възможности на община Костинброд, като изложи подробно желанията на общината за развитие на образованието.

EspressoNews