Учениците от СУ "Христо Ботев" започват подготовка за "Млад огнеборец"

1257 преглеждания

Учениците от СУ "Христо Ботев" започват подготовка за "Млад огнеборец"

Учениците от V до VIII клас на СУ „Христо Ботев“ в Драгоман се срещнаха с представител на РС ПБЗН – гр. Сливница. Поводът да бъдат посетени служителите на пожарната, бе идеята за сформиране на младежки противопожарен отряд , който да бъде обучен в РС ПБЗН и да вземе участие в регионалното състезание „Млад огнеборец“, което предстои през месец май тази година.

Възможността за участие в надпреварата предизвика голям интерес и ентусиазъм сред възпитаниците на СУ „Христо Ботев“, които веднага се видяха като бъдещи огнеборци и споделиха, че с нетърпение очакват да започнат своята подготовка.

Г-жа Десислава Димитрова от община Драгоман и гл. инспектор Борислав Найденов от РС ПБЗН разясниха на децата правилата за сформиране на отряда и за провеждане на състезанията, като подчертаха, че трябва да са изключително сериозни и отговорни, за да представят достойно Община Драгоман на предстоящото състезание.

Освен физическата дееспособност на младежите, състезанието ще развие и практическите им умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия, подчертават от местната администрация.

EspressoNews