„Забавна компютърна академия“ в СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище

2384 преглеждания

„Забавна компютърна академия“ в СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище

От четири години насам, под ръководството на Ася Венелинова - учителка по Информационни технологии и програмиране в СУ „Летец Христо Топракчиев“, Божурище,  ученици от гимназиален етап изработват образователни компютърни игри за съученици си от начален етап на обучение, с идеята да направят ученето по-забавно за тях.

Неслучайно те са обединени в клуб, който се нарича „Забавна компютърна академия.“. Благодарение на създадените игри традиционното изпитване на дъската се превръща в познавателна игра с оригинален сюжет за малчуганите. Същевременно, самите програмисти от клуба прекарват по няколко часа, упражнявайки и развивайки компютърните си умения в приятна атмосфера – слушайки музика и тествайки нови игри в Интернет, от които черпят вдъхновение.

Тази година участниците в клуба решиха да повишат продуктивността си, изработвайки не една, а цели две игри. За целта те се разделиха на два отбора. Играта на първия отбор е по „Човекът и природата“ за шести клас и се основава на базата на една от най-популярните игри в момента – Тривиадор, докато играта на втория отбор е по Английски език за осми клас и е вдъхновена от завладяващия сюжет на японското аниме Jojo’s Bizarre Adventure („Странното приключение на Джоджо“), на артиста Хирохико Араки.

Програмистите работят усилено и се надяват направеното да се хареса на техните съученици, които ще имат възможността да изпробват готовите продукти в края на април и началото на май месец, когато новите игри ще бъдат официално представени.

Мaтериалът е изготвен от Габриела Янкова, ученичка в 10 клас на СУ "Летец Христо Топракчиев", град Божурище,  участник в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС.