Местният бизнес и общинската власт в Годеч си подадоха ръка

1835 преглеждания

Годечките бизнесмени и общинската власт си подадоха ръка за съвместна работа, постигайки обща цел – благоприятни условия за развитието на района и жителите.

Около 30 души, представители на бизнеса, се събраха на първата среща за създаването на Бизнес клуб – публично частно партньорство в Годеч. Събитието откри Радослав Асенов, кмет на Община Годеч, който изрази доволството си от интереса и инициативността на годечките представители на бизнеса.

Изпълнителният директор на „Мина Станянци” бе сред гостите на форума. Васко Марков, който вече 21 години ръководи предприятието, сподели, че гледа с добро око на идеята и вярва, че всички заедно можем повече.

„Със създаването на този клуб, вярвам, че нещата ще се стиковат още по-добре и на по-широка основа”, заяви той. Шефът на мината призна, че среща разбиране от общинското ръководство и разкри, че има икономически взаимоотношения с малък кръг от хора. „Ако можем да разчупим това, да наблегнем на логистиката, кадрите, ще бъде по-лесно”, призна Васко Марков.

Подкрепа и съдействие изрази и шефът на друго голямо предприятие на територията на Община Годеч – завод „Магнит”. Директорът Иван Стратиев подчерта, че марката „Магнит” е институция и обясни, че в предприятието в Годеч се произвеждат изделия за самолети и високоскоростни влакове, които се доставят не само в Щатите, а и в Япония, Франция, Швеция, Германия и др. „Силно приветствам и подкрепям инициативата. Радвам се, че има хора, с които бихме могли да си сътрудничим. Имам опит в правенето на бизнес, и искам да помогна на бизнеса в общината. Просто да бъде по-лесно за всички”, каза Иван Стратиев.

По време на срещата се чуха и мнения на родни производители. Страхил Симов, собственик на мандра „Могила” и няколко обекта за хранителни стоки, подчерта, че най-важното е подкрепата. Младият бизнесмен призна, че винаги е подпомагал годечкото производство и добави: „Държа в моите обекти да се продават само продукти, произведени в Годеч.” „И това работи. В София, където имам магазин, идват клиенти, защото предлагаме изделия, произведени тук (бел.ред. Годеч). Марката „Годеч”, продуктът „Годеч”, привлича… “, смята Страхил Симов.

Собственичката на фирма „Равик” Оля Рангелова също се отзова на поканата и с радост отбеляза, че има нужда от подобен клуб в Годеч. „Покрай многото работа, стресови и тежки ситуации през годините, съм се отделила от обществения живот, затова сега се радвам за създаването на този клуб, където ще можем често да се срещаме с колегите и да работим заедно”, каза Рангелова.

„По отделно и единично едва ли имаме шанс да разчупим черупката на малкия град и хората да знаят за нас”, обърна се към присъстващите Коци Костадинов – собственик на автосервиз „КОДИ”. „Пазарът на услуги, а и пазарът на труда”, в малкия град е ограничен, клиентите също. Трябва да положим усилия и за си помогнем взаимно, както в бизнеса, така и в социалните дейности”, заключи той.

Специален гост на срещата бе Веселин Халачев – председател на Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК). „Нашето сдружение съществува от 3 години. Ние сме най-бързо развиващата се организация, в която членуват около 800 члена, покриваме цяла България”, обърна се към присъстващите той.

Веселин Халачев адмирира първата крачка на местните бизнесмени и искрено даде подкрепата си за бъдещо сътрудничество. „Можем да ви помогнем за външните пазари, имаме контакти в Европа и по света. Имаме сериозно име и влияние, може да се възползвате от нас. Добре сте дошли да ви обясним и разясним подробно за европейските фондове и програми”, обясни още г-н Халачев.

Форумът завърши с избиране на Управителен съвет, който включва общо 7 представители на бизнеса от различни сфери.

Източник: Актуален глас
 

Тагове