Под знака на спорта премина Лазаровден в Годеч

1358 преглеждания

Грандиозно спортно събитие зарадва жителите и гостите на община Годеч в съботния ден - Денят на спорта, организиран от НСА „Васил Левски”, Община Годеч и „Спортен клуб – Годеч“. Проявата е посветена на едно от най-значимите събития от нашата спортна история - провеждането на Първите съвременни олимпийски игри и честване на 120 годишнината от участието на България в тях.

Събитието стартира от спортната зала на града, където своите приветствия към многобройната публика и участниците отправиха кметът на община Годеч г-н Радослав Асенов, г-жа Ваня Ламбева – председател на местния спортен клуб, както и официалните гости, сред които ректорът на НСА „Васил Левски” проф. Пенчо Гешев и олимпийската шампионка Тереза Маринова. 

В рамките на събитието, над 4 часа деца и младежи активно се включиха в различни спортни демонстрации, водени от преподаватели и студенти от НСА. Присъстващите станаха свидетели на различни умения и техники по бокс, кикбокс, карате, таекуондо, хандбал, стрелба с лък, хокей на трева и др. 

Футболният и волейболният отбор на Годеч изиграха два приятелски мача с отборите на сръбския Босилеград и НСА. 

Спортното мероприятие продължи с велопоход, в който група колоездачи премина по главните улици на града. Развявайки българския трибагреник, те стигнаха до Паметника на загиналите във войните от Годеч, където сведоха глави, почитайки паметта им.

Сред официалните гости на Деня на спорта в Годеч бе Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, която поздрави участниците и организаторите на иницативата и отправи своите пожелания по случай днешния светъл християнски празник - Лазаровден. 

Спортният празник е свързан с инициатива на младежите и общинското ръководство за възраждането на спорта в Годеч.

Източник: Областна администрация София

Тагове