Своге отбеляза Девети май

1264 преглеждания

Денят на победата и Денят на Европа бяха отбелязани за пореден път и в Своге. Пред паметника на загиналите се събраха много граждани и гости. Сред тях бе и ветеранът – участник в Отечествената война - Иван Николов от Бов.

Тържествената церемония бе открита с тематична програма с рецитал и патриотични песни от хор „Сезони” към НЧ „Градище 1907”. Слово произнесе председателят на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса за общината о.з. Цветан Ангелов. Зам.-кметът Георги Петков прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Своге Емил Иванов. Григор Любенов пък поднесе поздравление от името на новоучредения клуб „Русофили” в Гара Бов.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите във Втората световна война. В нея са участвали и 532 жители на община Своге, а десетки от тях са дали живота си за разгрома на хитлеро-фашизма.

Пред паметника бяха положени венци и цветя от името на кмета на общината и общинската администрация,  от Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса – София област, от общинската организация на Съюза в  община Своге, от общинските структури на БСП, Съюза на инвалидите,Съюза на военно-инвалидите и пострадалите във войните, Движение „Русофили”, НЧ „Градище 1907”, ученици от СОУ „Иван Вазов” и ПГ „Велизар Пеев” и много граждани.

Източник: Община Своге