Екипът на ОИЦ-София стартира информационна кампания в община Сливница

1440 преглеждания

С изнесена приемна в община Сливница стартира информационната кампания на ОИЦ-София във всички 22 общини от Софийска област за представяне на актуални и предстоящи процедури по програмите, финансирани от ЕСИФ. По време на приемната експертите отговаряха на различни въпроси, касаещи Индикативните годишни работни програми, кандидатстването в ИСУН 2020 и пр. Най-голям интерес посетителите проявиха към Програма за развитие на селските райони. Те бяха информирани от екипа на ОИЦ-София за мерките, които ще се отворят по нея в рамките на настоящата година, както и къде да търсят информация за различните наредби. 

Експертите информираха гражданите и какви други процедури ще бъдат обявени по оперативните програми до края на 2016 г. Те насърчиха потенциалните бенефициенти да подават проектни идеи по тях, тъй като вече е въведено електронното кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020). Системата е изцяло уеб базирана и става чрез попълване на унифицирани електронни формуляри.

Информационният щанд беше посетен от множество граждани и от представители на общината.

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.001-0020-C01, изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 28 информационни центъра, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Източник: Община Сливница