Eтнографска сбирка и изложба „Годеч през времето“

1164 преглеждания

Изложба „Годеч през времето” беше открита тази сутрин на площад „Свобода”. Стартът на втория ден от едномесечния празничен маратон беше даден от зам.-кмета на Община Годеч – г-жа Надя Сотирова.

„За мен е чест да ви поздравя с празниците, посветени на 60 години от обявяването на Годеч за град.

Отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на нашия град и община. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещанието на прадедите ни, за да опазим и наградим направеното от тях”, обърна се към годечани тя.

„Нека отдадем заслуженото на нашите съграждани, които са оставили светла диря с делата си в миналото, да изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови надежди бъдещите дни на нашия град и родина”, продължи още Надя Сотирова.

Много годечани, малки и големи, разгледаха изложбата, съставена от стари снимки и документи и кадри от настоящето, изпратени от активни жители и гости на Годеч.

Гражданите на града имаха възможността да разгледат етнографската сбирка, подредена пред сградата на общинската администрация, докосвайки се до предмети от бита.

Източник: Община Годеч