Община Божурище се включва в инициативата "Да изчистим България заедно"

1039 преглеждания

Община Божурище призовава всички живущи в града и селата да се включат в доброволческата акция "Да изчистим България заедно”. Кампанията е част от Глобалното гражданско движение Let’s Do It World . В България се провежда за 6 поредна година и организаторите от Министерството на околната среда и водите, bTV Media Group, неправителствени организации и други институции, призовават всички ние, да станем част от най-масовото почистване у нас.

Както в цяла България, така и в община Божурище, на 4 юни 2016г., ще бъде организирано мащабно, цялостно почистване. За тази цел, от сутринта в гр. Божурище, клетките със съдовете за отпадъци, ще се обслужват поетапно през целия ден. В селата организацията е същата, като подробна информация къде ще бъдат позиционирани контейнерите, може да бъде получена от разлепените за тази цел обяви в съответните населени места. Призовават се всички да се включат в почистването – пред домовете си, площите около тях, тревните площи, детски площадки и всички открити площи.

Доброволците от гр. Божурище ще бъдат очаквани на 4 юни /събота/, в 09:00ч. пред сградата на общината, за да тръгнат заедно към площите, които предварително ще бъдат разпределени. За целта има осигурени чували и предпазни ръкавици.

Източник: Община Божурище