60 години град Годеч

2872 преглеждания

Днес град Годеч празнува своята шейсетгодишнина и ежегодния събор на общината, един от най-обичаните и зачитани традиционни празници на Годеч – Видовден.

Денят за годечани започна с празничен концерт на площад  „Свобода“.

Приветствие към гражданите поднесоха  Радослав Асенов, кмет на община Годеч, Цветан Цветанов, Зам.-председател на ПП „ГЕРБ” и Председател на парламентарна комисия на ПП „ГЕРБ”, Николай Нанков, Зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Росица Иванова, Областен управител на Областна администрация на Софийска област, която поднесе почетен знак на кмета на община Годеч, в знак на признание за свършената работа за краткото време на неговото управление.

Специални гости на празника бяха още:

  •  Галя Георгиева, Народен представител от парламентарната група на ПП „ГЕРБ”
  •  Ирена Соколова, Народен представител от парламентарната група на  ПП „ГЕРБ”
  • Лазар Лазаров – Председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"
  • Инж. Веселин Николов – Директор на Областно пътно управление - София към АПИ
  • Кметове на  съседни общини и др.

Всички те бяха посрещнати с питка и мед. Официалната програма откри Десислава Василева, създател и управител на регионалната медия Espressonews.bg. След приветствените слова на официалните лица, жителите и гостите на общината станаха свидетели на богата фолклорна програма, в която взеха участие местни самодейци и гост изпълнители.

След празничния концерт официално бяха открити и прерязани лентите на: ремонтираната сграда на общинската администрация, офис на  ПП „ГЕРБ” и сграда на ВИК. По- рано беше прерязана и лентата на новоасфалтираната  отсечка Балач - Годеч. Всички гости посетиха и реновираната църква „Свети Димитър Солунски”.

Този ден е  кулминацията на едномесечните тържества по повод празниците на града -  „60 години град Годеч“.

Празникът по случай Видовден ще продължи с вечерния концерт  от 18:30 часа, на площад „Свобода“. Николина Чакърдъкова и певицата Глория са специалните гости, които ще се погрижат за доброто настроение на хората.